Ο Λεμπρόν Τζέιμς σπάει τη σιωπή του για τα υποτιμητικά σχόλια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προς αυτόν

0

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς είπε ότι άτομα με «κατάσταση» όπως ο σούπερ σταρ του Λος Άντζελες Λέικερ Τζέιμς Τζέιμς δεν πρέπει να μιλούν για κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα.

Τώρα, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ έδωσε μια σύντομη απάντηση σε τέτοιες επικρίσεις.

 

Ο Ζλάταν αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την διαφωνία του με τον ΛεΜπρον και δεν μπορεί να μην περίμενε την απάντηση του.

Χθες, ο Ζλάταν αποφάσισε να εκφράσει δημόσια την διαφωνία του με τον ΛεΜπρον Τζέιμς και να σχολιάσει την στάση του απέναντι σε θέματα εκτός του αθλητισμού.

«Είναι φαινόμενο, αλλά δεν μου αρέσει όταν αθλητές μιλούν για πολιτικά. Κάνε ό,τι είσαι καλός. Παίζω ποδόσφαιρο, επειδή είμαι καλύτερος σε αυτό, δεν είμαι πολιτικός. Αν ήμουν πολιτικός, θα έκανα πολιτική. Αυτό είναι το πρώτο λάθος που κάνουν οι διάσημοι, όταν γίνονται διάσημοι. Για εμένα είναι καλύτερο να αποφεύγεις συγκεκριμένα θέματα και να κάνεις όσα είσαι καλός, αλλιώς ρισκάρεις να κάνεις λάθος».

Η άποψη του κρίθηκε, με άλλους να συμφωνούν και άλλους να διαφωνούν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Ζλάταν, έπρεπε να ξέρει σε ποιον απευθύνεται και φυσικά ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν δίστασε να απαντήσει.

«Δεν συμφωνώ. Στο τέλος της ημέρας δεν θα βγάλω τον σκασμό για πράγματα που είναι λάθος. Μιλάω για τους ανθρώπους μου, μιλάω για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τον ρατσισμό, για να ψηφίζει κάποιος, για όσα γίνονται στην κοινότητα μας. Ήμουν μέρος της, έβλεπα τι συμβαίνει, βλέπω ακόμα τι συμβαίνει, έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου που περνάνε τα ίδια και χρειάζονται φωνή και εγώ είμαι η φωνή τους.

Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να λέω όσα συμβαίνουν όχι μόνο στην κοινότητα μου, αλλά σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να μείνω στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πόση δύναμη έχει η φωνή μου. Είναι αστείο που το λέει πάντως. Γιατί το 2018, όταν ήταν στην Σουηδία, μιλούσε για τα ίδια πράγματα. Ένιωθε ρατσισμό για το επώνυμο του στο γήπεδο. Σωστά; Ναι. Είμαι ενημερωμένος. Με λάθος άνθρωπο τα έβαλε. Κάνω τα μαθήματα μου».

«Εάν το όνομά μου ήταν Σβένσον ή Αντερσον ή εάν ήμουν ξανθός, τότε τα media στη Σουηδία θα με υπερασπίζονταν. Αντιθέτως, μου επιτίθενται ακόμα, επειδή είμαι ο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι καμουφλαρισμένος ρατσισμός και είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό».