Ο Ολυμπιακός (και ο κόσμος του) «έσωσαν» το Final-4

Μπορεί ο τίτλος να μοιάζει υπερβολικός όμως όσοι βρέθηκαν το τριήμερο που μας πέρασε στην πρωτεύουσα της Σερβίας αντιλαμβάνονται πλήρως τι εννοούμε.

Ενθυμούμενοι και την -παταγώδη- αποτυχία του Final-4 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και την O2 Arena, σε μία πόλη που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την καλαθόσφαιρα και ένα αχανές γήπεδο γίνεται αντιληπτό ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα -εντός και εκτός γηπέδου- είναι αυτή που καθορίζει την επιτυχία μιας διοργάνωσης (πέραν του οργανωτικού φυσικά μέρους).

Το CB λοιπόν βρέθηκε στο Βελιγράδι για την καλαθοσφαιρική πανδαισία και την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και σας διαβεβαιώνει πως χωρίς τον Ολυμπιακό και φυσικά τον κόσμο του, το φάιναλ-4 θα πήγαινε… άπατο. Αναλογιστείτε πως σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 19 περίπου χιλιάδων θέσεων, γύρω στο 60% της χωρητικότητας κατέλαβε ο κόσμος των ερυθρολεύκων. Μάλιστα ακόμη και το υπόλοιπο κομμάτι -που μοιράστηκαν ουσιαστικά δια 3 οι αιώνιοι της Ισπανίας και οι Τούρκοι- δεν γέμισε καν.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση και ως ένα από τα highlights του τριημέρου αποτέλεσαν οι φίλοι και οπαδοί του ΟΣΦΠ στη διάρκεια του 2ου ημιτελικού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έκανε… ΣΕΦ την Stark Arena στη διάρκεια ενός αγώνα που δεν περιλάμβανε την ομάδα τους, την ώρα μάλιστα που λίγο νωρίτερα είχε αποκλειστεί με σκληρό τρόπο, προκαλώντας τον θαυμασμό των υπολοίπων που έμειναν αποσβολωμένοι τραγουδώντας το περίφημο «Είσαι στο μυαλό… Κάτι μαγικό…».

Μάλιστα η πορεία του ερυθρόλευκου κόσμου προς το γήπεδο που μαζεύτηκαν στο Βελιγράδι από κάθε γωνιά Κύπρου, Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης ήταν αυτή που «υπενθύμισε» στην καρδιά του Βελιγραδίου πως εδώ διεξάγεται το φάιναλ-4 της διοργάνωσης δίνοντας μία αμιγώς καλαθοσφαιρική νότα. Πάνω από 10.000 κόσμος έκανε το ταξίδι για να στηρίξει από κοντά τις προσπάθειες του Βεζένκοφ, του Σλούκα και των άλλων παιδιών του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνοντας πραγματική κατάληψη τόσο στην σερβική πρωτεύουσα όσο και φυσικά στο γήπεδο.

Τι λέτε λοιπόν; Πώς θα έμοιαζε η διοργάνωση χωρίς τους ερυθρόλευκους; Δεν το λέμε τυχαία. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έσωσαν το Final-4.

ΥΓ Σκεφτήκατε να ήταν η Μονακό στη θέση του Ολυμπιακού;

ΥΓ2 Η Ευρωλίγκα μετά και τη διαφαινόμενη αποχώρηση των Ρωσικών ομάδων θα πρέπει να βρει τρόπους να αναβαθμίσει το προϊόν και κατ’επέκταση τη διοργάνωση