Ο ΠΣΑΚ ζήτησε τη μείωση των ξένων παικτών της Basket League

0

Στον ΕΣΑΚΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο η κάθε ομάδα της Basket League να έχει 6+1 ξένους τη νέα σεζόν και πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στη Γ.Σ. της 21ης Ιουλίου.

Ωστόσο, στον ΠΣΑΚ έχουν αντίθετη άποψη και αντί να αυξηθούν οι ξένοι, θέλουν να μειωθούν και σε συνάντηση που είχαν με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο πρότειναν τη λύση των 5+1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Ζητάμε μείωση ξένων

Σοβαρές επιπτώσεις θα έχει το ελληνικό μπάσκετ και κυρίως θα έχουν οι Έλληνες Καλαθοσφαιριστές, αν αλλάξει η προκήρυξη με τη συμμετοχή των ξένων στο πρωτάθλημα της Basket League και αυτοί αυξηθούν.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών ζήτησε να μειωθούν οι ξένοι και να γίνουν 5+1 αλλά η διοργανώτρια αρχή ισχυρίστηκε πως καποιες ομάδες βλέπουν θετικά την αύξηση των ξένων.

Ο ΠΣΑΚ είναι αντίθετος καθώς θα μειωθούν οι θέσεις των Ελλήνων στα ρόστερ των ομάδων, ενώ θα έχει και αντίκτυπο στην εθνική μας ομάδα. Μην ξεχνάτε ποιοι παίκτες στήριξαν την εθνική στα “παραθυρα”!

Δεν βοηθαει την εξέλιξη και την αύξηση δημοτικότητας του αθλήματος.Το αντίθετο μάλιστα.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Σε περίπτωση που αυξηθούν οι ξένοι θα μας βρείτε απέναντι….».

Πηγή: sdna