Ο… Ρεαλιστής: Κάντε τα παιδιά σας σαν τον Πρίντεζη

0

Ο… Ρεαλιστής αισθάνεται την ανάγκη να γράψει δυο λόγια για τον Γιώργο Πρίντεζη που αποφάσισε να βάλει τέλος στην σπουδαία του καριέρα.

🏀 Ο Πρίντεζης υπήρξε ένας παίκτης-σύμβολο για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ.

🏀 Συνέδεσε το όνομά του με τους Πειραιώτες όντας δηλωμένος οπαδός της ομάδας. Πήγε σε ηλικία 16 ετών και με διακοπή τριών ετών (δανεισμός στην Ολύμπια Λάρισα και μεταγραφή στη Μάλαγα) και αποχώρησε 21 χρόνια μετά έχοντας κατακτήσει τα πάντα.

🏀 Κέρδισε 2 φορές την Ευρωλίγκα και συνέδεσε απόλυτα το όνομά του με την πρώτη, αυτή της Πόλης όπου με το γνωστό «πεταχτάρι» έριξε στο… καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ. Επίσης κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα διηπειρωτικό.

🏀Ο Γιώργος ήταν και πιστός στρατιώτης της Εθνικής όντας πάντοτε στη διάθεση της επίσημης αγαπημένης όποτε κλήθηκε. Μαζί της πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

🏀Ο σπουδαιότερος όμως τίτλος του δεν ήταν ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με την Εθνική. Ήταν ο δικός, ο προσωπικός, αυτός της απόλυτης αναγνώρισης από φιλάθλους όλων των ομάδων.

🏀Παρότι δήλωνε οπαδός του Ολυμπιακού, είχε τον σεβασμό των φιλάθλων όλων των ομάδων. Διότι ήταν γνήσιος, αυθεντικός, δεν προκαλούσε και έδειχνε σεβασμό.

🏀Είναι ενδεικτικό ότι ποτέ δεν αποδοκιμάστηκε στο ΟΑΚΑ. Δεν άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα από τους οπαδούς του αιωνίου αντιπάλου.

🏀Διότι ήταν αυθεντικός. Δεν κορόιδευε και δεν πουλούσε κάτι που δεν ήταν. Και αυτά ο κόσμος τα καταλαβαίνει.

🏀Ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτοσαρκαζόταν και βαριόταν τις κλισέ δηλώσεις. Έπαιζε μπάσκετ επειδή γούσταρε, όχι για άλλους λόγους.

🏀 Προσωπικά πάντοτε θαύμαζα τον Γιώργο. Και συνεχίζω να τον θαυμάζω. Και αν κάνω γιο θέλω να γίνει σαν τον Γιώργο. Είτε παίξει μπάσκετ, είτε όχι. Γι’ αυτό λοιπόν και όπως λέω στον τίτλο, κάντε τα παιδιά σας «Πρίντεζη».

Ο… Ρεαλιστής