Ο ρόλος της Μελίνας Πύργου στη FIBA – Τι δήλωσε η ίδια

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ σε συνεδρία του ημερομηνίας 10 Ιανουαρίου 2023, αποφάσισε όπως ορίσει τη κα Μελίνα Πύργου, ως Single Point of Contact for Integrity (SPOC)  της ΚΟΚ, για τη περίοδο 15.1.2023 και μέχρι τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η κα Πύργου θα είναι υπεύθυνη για τα πιο κάτω θέματα:

·         Να υπάρξει αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς που σχετίζονται με τα θέματα ακεραιότητας και ηθικής, μέσω ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

·         Δημιουργία ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας για την αναφορά οποιασδήποτε παραβίασης σε θέματα ακεραιότητας και ηθικής.

·         Να αποτελέσει το κύριο σημείο επαφής με τη FIBA ​​και να μοιραστείτε οποιαδήποτε εθνική παραβίαση της ακεραιότητας.

·         Να μπορέσει να συνεργαστεί με την FIBA και τις τοπικές αρχές σε περίπτωση έρευνας για οποιαδήποτε υπόθεση.

·         Να βεβαιωθεί ότι οι κανονισμοί της FIBA ​​για την ακεραιότητα τηρούνται και εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο.

·         Να συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες έρευνας για τη διεξαγωγή εθνικών ερευνών.

Το γραφείο Τύπου της ΚΟΚ επικοινώνησε με την κα Μελίνα Πύργου, μετά τον ορισμό της, η οποία μας ανέφερε σε δηλώσεις της:

«Ευχαριστώ τη Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τον ορισμό και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου.  Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Ομοσπονδίας  στο να χαράξει νέα πορεία στο άθλημα και να προχωρήσει μπροστά με βάση τους κανόνες της FIBA για θέματα ακεραιότητας. Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία όλους τους φορείς της ΚΟΚ και της αρμόδιας αρχής της FIBA, για να επιτελεστούν οι στόχοι που τίθενται».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Ανδρέας Μουζουρίδης ανάφερε: «Ως Οργανισμός δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ακεραιότητας και ηθικής. Θα πρέπει από τη μία πλευρά, να εκπαιδεύσουμε όλη την οικογένεια του Κυπριακού μπάσκετ για αυτά τα θέματα και από την άλλη να θέσουμε το μηχανισμό ελέγχου.

Οι κανονισμοί της FIBA βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα και η κα Πύργου με τον ορισμό της ως SPOC, έρχεται να προστατεύσει αυτή τη διαδικασία σαν ένας ανεξάρτητος θεσμός.

Θα ήθελα εκ μέρους της ΚΟΚ να της ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της και διαβεβαιώνουμε ότι θα της παρέχουμε όλα τα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση».