Ο Βεζένκοφ κερδίζει το στοίχημα “Μπαρτσελόνα”

0
Βεζένκοφ

Όταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ άφηνε τον Άρη για να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα, πολλοί κατέκριναν την επιλογή του, θεωρώντας πως βιάστηκε. Μήπως, όμως, βιάστηκαν αυτοί να προδικάσουν;

Ο μεγαλωμένος στην Κύπρο, Βουλγαροκύπριος φόργουορντ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το “ταβάνι” του είναι εξαιρετικά ψηλό και οι Καταλανοί μια μεγάλη πρόκληση για να δείξει την ετοιμότητά του.

Παρότι είχε συνηθίσει να είναι ηγέτης όταν έπαιζε στον Άρη, προσαρμόστηκε άμεσα στις νέες απαιτήσεις. Εξάλλου, δεν γινόταν να παίρνει πολλές μπάλες, έχοντας δίπλα του συμπαίκτες σαν τον Άντε Τόμιτς, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον Κάρλος Αρόγιο, τον Τζάστιν Ντόελμαν, τον Τόμας Σατοράνσκι και τον Στράτο Περπέρογλου. Αποδέχτηκε τον ρόλο του και ο Τσάβι Πασκουάλ τον εμπιστεύεται και τον ανταμείβει.

Στο υψηλού επιπέδου ισπανικό έχει σταθεροποιήσει το χρόνο συμμετοχής του, παίζοντας κατά μέσο όρο 14 λεπτά ανά παιχνίδι με απολογισμό 5.3 πόντους και 3 ριμπάουντ! Εκεί μπορεί να πει κανείς πως υπάρχουν και εύκολα ματς. Όμως, τίποτα δεν είναι τυχαίο αν αναλογιστούμε και το ρόλο του στην Ευρωλίγκα.

Στη φάση των ομίλων είχε 8 συμμετοχές, παίζοντας 12 λεπτά ανά παιχνίδι και σημείωνε 4.5 πόντους με 100% στις ελεύθερες βολές, 50% στα δίποντα και 47% στα τρίποντα.

Στο ΤΟΠ-16 η ομάδα της Καταλανίας συμμετείχε στον όμιλο του… θανάτου και παρότι δεινοπάθησε για να περάσει, αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη της στο Κάουνας, χρησιμοποίησε αρκετά τον “Μέγα Αλέξανδρο”. Συγκεκριμένα, μπήκε σε 11 παιχνίδια, με 8 λεπτά κατά μέσο όρο, σημειώνοντας 2 πόντους (46% στα σουτ τριών πόντων) και μαζεύοντας 1.3 ριμπάουντ.

Μάλιστα, στο ματς πρόκρισης κόντρα στην Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπαιξε 15 λεπτά, ενώ ενεργό ρόλο είχε και στο πρώτο ματς των προημιτελικών. Στην ήττα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Ρωσία, χρησιμοποιήθηκε 8 λεπτά και είχε 2 πόντους με 1/2 δίποντα και 1 ριμπάουντ.

Η φετινή χρονιά είναι διδακτική για τον ταλαντούχο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μπαίνει σε άλλο… καλούπι και φέρνει χαμόγελα στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα που επένδυσαν πάνω του.

Coffee House