«Όχι» από ΤΣΣΚΑ και Ιτούδη στην Εθνική Ελλάδας!

0

Ο Δημήτρης Ιτούδης και ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, έκαναν δηλώσεις, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρούν πως είναι αδύνατη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας από τον πρώτο.

Ο Έλληνας προπονητής της ρωσικής ομάδας τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη θέληση τόσο από τη πλευρά μου όσο και από την ΕΟΚ να αναλάβουμε το μεγάλο project της Εθνικής μας. Θα ήταν μεγάλην τιμή να δουλέψω στην Εθνική της χώρας μου και να την οδηγήσω στις επιτυχίες. Ομως, ύστερα από συζητήσεις με την ΤΣΣΚΑ και την ελληνική ομοσπονδία, διαπιστώσαμε ότι είναι αδύνατον να συμβεί αυτό αφού είναι αδύνατον να υπάρχει 100% προσοχή και στις δύο υποχρεώσεις ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στις επιτυχίες. Συμφωνήσαμε ωστόσο να το συζητήσουμε ξανά στο μέλλον. Από τη πλευρά μου είμαι πάντα διαθέσιμος να βοηθήσω την Εθνική ομάδα και κάποια στιγμή στο μέλλον να το επιστρέψει και το timing. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα υπάρξει συνεργασία. Μέχρι τότε είμαι στη διάθεση της ομοσπονδίας να βοηθήσω με όποιον άλλον τρόπο μπορώ».

Από την πλευρά του, ο Βατούτιν είπε: «Προφανώς το να δουλέψει κάποιος στην Εθνική ομάδα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για οποιονδήποτε προπονητή. Σεβόμαστε απόλυτα την επιλογή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να επιλέξει τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον κύριο Βασιλακόπουλο ως έναν λαμπρό ηγέτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Εθνική ομάδα δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και γεμάτη από ευθύνες και πίεσης. Η πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΤΣΣΚΑ από τον κόουτς Ιτούδη μας γεμίζει από πολλές ανησυχίες. Υστερα από μια γεμάτη σεζόν με την ΤΣΣΚΑ, δεν θα μπορεί να επανέλθει σωματικά και πνευματικά. Παράλληλα θα απουσιάσει και από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Image


Coffee House