Οι «δαγκάνες» του Κακιούζη – Βαρόμετρο η τριπλέτα made in Cyprus

0

Η «πολυτέλεια» του Κεραυνού Στροβόλου να διαθέτει ποιοτικότατους γηγενείς καλαθοσφαιριστές στο ρόστερ του, αναμένεται να αποδειχθεί καταλύτης για τους ερυθροκίτρινους στην σειρά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα όμως, η δύναμη πυρός προέρχεται από τα γκαρντ με την τριπλέτα του Μιχάλη Κακιούζη να αναμένεται να δουλέψει… υπερωρίες απέναντι στους γαλαζοκίτρινους. Ο λόγος για τον αρχηγό Σάιμον Μιχαήλ, τον εμπειρότατο πλέον Κρίστοφερ Ραζή αλλά και το wonderkid Φίλιππο Τίγκα.

Οι τρεις τους αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην σειρά αρχικά σε ρόλο «σαμποτέρ». Ένα από τα κλειδιά στην τελευταία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (στον ημιτελικό Κυπέλλου) αποτέλεσε η πίεση των γκαρντ των Στροβολιωτών πάνω στην μπάλα. Ήταν μάλιστα από τις λίγες φορές που ο Κεραυνός μετουσίωσε το πολυσυζητημένο πλεονέκτημα του στην γραμμή των «κοντών» σε πραγματικό χρόνο, χαλώντας κατά διαστήματα την κυκλοφορία των γαλαζοκιτρίνων πιέζοντας ασφυκτικά την μπάλα.

Οι ευδιάκριτοι πλέον ρόλοι και αρμοδιότητες φαίνεται να λειτουργούν ευεργετικά όμως αυτή τη φορά ο ΑΠΟΕΛ, έπαθε και… έμαθε. Είναι βέβαιο πως οι γαλαζοκίτρινοι θα προσπαθήσουν με διάφορα τρικ να αποφορτίσουν τον Γκρίφιν ενώ σίγουρα θα έχουν δουλέψει αρκετά στη μετάβαση μέσα από πίεση είτε με παγίδες σε όλο το γήπεδο, είτε σε ματς απ με προσαρμογές και αναμένεται να εμφανιστούν διαφορετικοί σε αυτό το κομμάτι.

Ο Ραζής αναμένεται να επωμιστεί και το βάρος της «εξουδετέρωσης» του καλύτερου αντίπαλου παίκτη, Σερ Ντόμινικ Πόιντερ για κομμάτια του αγώνα ενώ ο αρχηγός Σάιμον Μιχαήλ μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ στις επιλογές του καθοδηγώντας και την υπόλοιπη ομάδα. Το… απρόβλεπτο που παρέχει το wonderkid Φίλιππος Τίγκας και στος δύο πλευρές του παρκέ είναι παράγοντας-Χ για τον Κεραυνό αφού ένα από τα δύο μεγάλα σερί των Στροβολιωτών στον ημιτελικό αποτέλεσε δικό του κρεσέντο στις δύο πλευρές του παρκέ.