Οι κληρώσεις της Εθνική ομάδας Γυναικών και των ομάδων Κ16 και Κ18

0

Τους αντιπάλους τους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της FIBA για το καλοκαίρι του 2024 έμαθαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πέντε Εθνικές ομάδες της Κύπρου, στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Φρέισινγκ της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, στην κληρωτίδα της FIBA μπήκαν οι Εθνική Γυναικών, καθώς και οι Εθνικές μικρών ηλικιών, Ανδρών Κ18, Ανδρών Κ16, Γυναικών Κ18 και Γυναικών Κ16.

Η Εθνική Γυναικών θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών της FIBA, που θα διεξαχθεί στην Πρίστινα του Κοσόβου, μεταξύ 25-30 Ιουνίου 2024. Η Κύπρος κληρώθηκε στον α’ όμιλο και θα αντιμετωπίσει Μάλτα και Κόσοβο. Στο β’ όμιλο κληρώθηκαν οι Νορβηγία, Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία.

Η Εθνική Ανδρών Κ18 θα αγωνιστεί στο FIBA U18 Men’s EuroBasket Division Β, μεταξύ 26 Ιουλίου και 4 Αυγούστου 2024, στην πόλη των Σκοπίων, στη Βόρεια Μακεδονία. Η χώρα μας κληρώθηκε στον γ’ όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις Τσεχία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Ιρλανδία.

Οι άλλοι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία.

Β’ Όμιλος: Πολωνία, Ισλανδία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ελβετία, Κόσοβο.

Δ’ Όμιλος: Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Γεωργία, Νορβηγία.

Η Εθνική Γυναικών Κ18 θα συμμετάσχει στο FIBA U18 Women’s EuroBasket Division C, στην Πρίστινα του Κοσόβου, μεταξύ 23-28 Ιουλίου 2024. Η Κύπρος κληρώθηκε στον α’ όμιλο και θα αντιμετωπίσει Μάλτα και Κόσοβο. Στο β’ όμιλο κληρώθηκαν οι Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν.

Η Εθνική Ανδρών Κ16 θα ταξιδέψει στην πόλη των Σκοπίων της Βόρειας Μακεδονίας, όπου μετακύ 8-17 Αυγούστου θα αγωνιστεί στο FIBA U16 Men’s EuroBasket Division Β. Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει για τον β’ όμιλο τις Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Τσεχία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο.

Οι άλλοι όμιλοι:

Α’ Όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ελβετία.

Γ’ Όμιλος: Δανία, Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Νορβηγία.

Δ’ Όμιλος: Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Σουηδία, Ουκρανία, Αυστρία.

Η Εθνική Γυναικών Κ16 θα μεταβεί στο Γιβραλτάρ, όπου μεταξύ 9-14 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει για το FIBA U16 Women’s EuroBasket Division C, για τον α’ όμιλο, τις Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν. Στο β’ όμιλο θα συμμετάσχουν οι Αλβανία, Μάλτα, Μολδαβία, Γιβραλτάρ.

Coffee House