Οι νέες… ωραίες, η παλιά αλλιώς και η εκδίκηση πιάτο που σερβίρεται κρύο

0

Να την πιεις στο ποτήρι η Εθνική Γυναικών «έπνιξε» τις Σκανδιναβές και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της με δεύτερο ημίχρονο βγαλμένο από το μπλοκάκι του Ηρακλή Πιττάκα.

Ο κορμός Όρλοβιτς, Πάγκαλος, Πηλακούτα, Ράτσα και Ακαθιώτου παρέχει μία πεντάδα που απειλεί με συνέπεια μέσα και έξω από το ζωγραφιστό. Η παρουσία και μόνο της Πηλακούτα απασχολεί σημαντικό κομμάτι των adjustments της αντίπαλης άμυνας δίνοντας χώρους στην Όρλοβιτς να στήσει πάρτι -όπως και το χθεσινό- ενώ η πυραυλοκίνητη Πάγκαλος μπορεί ν’αλλάξει ανά πάσα στιγμή το ρυθμό της αναμέτρησης παρέχοντας ευελιξία στα γκαρντ.

Ράτσα και Ακαθιώτου είναι κατ’εξοχήν σκόρερ χωρίς να χρειάζεται όμως να υπερβάλλουν αφού ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η καλαθοσφαιρίστρια της Ανόρθωσης χρειάστηκε σε ματς που η Εθνική μας σημείωσε 81 πόντους να πάρει μόλις 7 προσπάθειες, τις λιγότερες από τις 5 που προαναφέραμε.

Φυσικά το κράμα νεανικού ταλέντου και ποιότητας δε θα σήμαινε απολύτως τίποτα εάν δεν υπήρχε το εξαιρετικό κλίμα, κάτι που μπορούσε να διαφανεί από την προετοιμασία της ομάδας με τον Ηρακλή Πιττάκα, το τημ του και τις καλαθοσφαιρίστριες να δημιουργούν ένα οικογενειακό κλίμα έχοντας ταχθεί εξ’αρχής σαν αλυσίδα για τον κοινό σκοπό.

Ο κόουτς της Εθνικής έχει την πολυτέλεια να γυρίζει στον πάγκο αντικρίζοντας καλαθοσφαιρίστριες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως η Αμερικανοθρεμμένη Αντριάνα Κασάπη, η προερχόμενη από μαγική χρονιά Μαρία Τόρλακ, η δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο Σοφία Στυλιανίδη, η Ρεβέκκα Χριστοδούλου αλλά και η Δέσποινα Παπαιωάννου ενώ Κυπριανού και Κασίνη συλλέγουν πολύτιμες εμπειρίες.

Επόμενη στάση σήμερα (Πέμπτη 30/6 στις 16:30) το Κόσοβο. Αποκλειστικός στόχος το 2χ2 και η εκδίκηση για την ήττα στο νήμα από την ίδια ομάδα σχεδόν ένα χρόνο μετά (70-68 στις 20 Ιουλίου του 2021) από την ίδια ομάδα. Ο κόσμος στις εξέδρες αναμένεται ακόμη περισσότερος ενώ 4:30 αργότερα στο ίδιο γήπεδο το αντρικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται την Ελβετία. Πράξη 2η λοιπόν με το σημαντικότερο παιχνίδι ενόψει… Μέχρι το επόμενο.

Καλή επιτυχία κορίτσια, καλή επιτυχία ΚΥΠΡΟΣ!