Ολυμπιακός: Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται

0

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες εξηγεί τη μεταγραφή του Κώστα Κουφού στον Ολυμπιακό κι από τις δύο πλευρές ενώ καταθέτει και την προσωπική του άποψη για τον Ελληνα σέντερ. 

Μερικές φορές κι ενώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά, προσπαθούμε να δώσουμε περίπλοκες εξηγήσεις. Να βρούμε αιτιολογίες «ψαγμένες» και καλά που θα μας κάνουν περισσότερο αρεστούς ή αν προτιμάτε… περισσότερο γνώστες.

Η μεταγραφή του Κώστα Κουφού έγινε για έναν πολύ απλό λόγο, ωστόσο εξηγεί περισσότερα από ένα, πράγματα.

Ο Χασάν Μάρτιν τραυματίστηκε στο ματς με την Εφές στο γόνατο. Ο Αμερικανός πονούσε και την Παρασκευή υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε ολική ρήξη μηνίσκου.

Αυτομάτως στον Ολυμπιακό κάθισαν και σκέφτηκαν για το πως θα πορευτούν και κατέληξαν στη λύση του Έλληνα σέντερ ο οποίος ήταν άνεργος.

Ο μοναδικός λόγος της μεταγραφής ήταν ο τραυματισμός του Μάρτιν και κανένας άλλος.

ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ;

Πάμε να δούμε και τις πολλές εξηγήσεις της συγκεκριμένης κίνησης.

1. Η απόφαση να πάρουν τον Κουφό επιβεβαιώνει το μέγεθος της αδυναμίας του Οκτάβιους Έλις να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αν ο Ελις ήταν συνεπής στο ελάχιστο θεωρώ πως στα υπόλοιπα εννιά ματς θα μοιραζόταν τη θέση «5» με τον Ζαν Σαρλ και ο Κουφός θα συνέχιζε τις προπονήσεις του.

Ο Έλις δε βοηθά το παραμικρό και αν έμενε ως είχε η ομάδα, θα «καιγόταν» κι ο Γάλλος που δε θα άντεχε. Αφενός γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει τη θέση «5» και αφετέρου γιατί δε γινόταν να παίζει 30 λεπτά (διότι ο Ελις για κανά δεκάλεπτο στην καλύτερη είναι με όσα έχει δείξει).

2. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως έχουν αποκλειστεί, αλλά η απόκτηση του Κουφού δείχνει πως θέλουν να αφήσουν μία καλή εικόνα στο τέλος της σεζόν. Δε θέλουν να αποκλειστούν ως 13οι, αλλά ως 10οι για παράδειγμα.

Ο Κουφός δεν θα τον βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση επί της ουσίας, αλλά θα αφαιρέσει συσσωρευμένη κούραση από παίκτες που θα φορτώνονταν με υπερβολικά λεπτά συμμετοχής.

3. Στη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα δεν ταιριάζουν παίκτες στυλ «Κουφού». Όμως θα έχει μία ευκαιρία να καταλάβει αν ένας τέτοιος παίκτης ενδεχομένως να χρειάζεται στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Με απλά λόγια θα δει πως ανταποκρίνεται η ομάδα με έναν δυνατό ψηλό χωρίς αθλητικά προσόντα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ