Ολυμπιακός: Ταχύτητα στο παιχνίδι και στη σκέψη

0

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράψει για την ψυχολογική σημασία της νίκης επί της Ζενίτ, για την ταχύτητα στην σετ επίθεση και για τις… ταχύτατες σωστές αποφάσεις στο τέλος.

Θεωρώ πως σε αυτό το σημείο της σεζόν και τόσο νωρίς οι νίκες έχουν μεγαλύτερη σημασία για ψυχολογικούς λόγους παρά για βαθμολογικούς. Εντάξει, δεν αναφέρομαι αν έχει ξεκινήσει κάποια ομάδα με 0-6 ή με 6-0. Αναφέρομαι σε λογικές συνθήκες.

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Αγία Πετρούπολη είναι τέτοια.

Η σημασία της είναι μεγάλη για τους εξής λόγους: Επιτεύχθηκε επί ενός πολύ καλού αντιπάλου. Όχι καλού. Πολύ καλού.

Διέκοψε ένα σερί από δύο διαδοχικές ήττες.

Ανταπέδωσε στους παίκτες την εκπληκτική προπόνηση που κάνουν μετά την ήττα στο Μόναχο. Αυτό δεν το αναφέρω τυχαία. Οι προπονήσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων είναι οι καλύτερες φετινές.

Πρόσφερε ένεση αυτοπεποίθησης σε παίκτες και προπονητές.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι, αλλά σταματώ στους παραπάνω για να μπω σε πιο αγωνιστικά μονοπάτια.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ…

Γύρισε την μπάλα με ταχύτητα. Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, τα γκαρντ του Ολυμπιακού δεν αναλώθηκαν σε υπερβολική χρήση ντρίμπλας. Αντιθέτως πάσαραν γρήγορα, μετακίνησαν την αντίπαλη άμυνα και βρήκαν χώρους.

Γενικά είχε ταχύτητα ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός. Και υπενθυμίζω πως ταχύτητα δεν σημαίνει μόνο αιφνιδιασμός, αλλά και η γρήγορη κίνηση της ομάδας σε σετ επίθεση.

Οι ψηλοί «ισοπέδωσαν» τους αντίπαλους ψηλούς. Ο Χασάν Μάρτιν έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Ο Άλεξ Πόιθρες έδειξε πολύ λίγος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta