Ονάν για το επεισοδιακό ματς με την Γεωργία: «Λάθος της FIBΑ, θα σκεφτούμε την αποχώρηση»

0

Οι Τούρκοι μέσω δήλωσης του αναπληρωτή προέδρου, της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ομέρ Ονάν καταγγέλλουν παίκτες της Γεωργίας για την επίθεση στον Φουρκάν Κορκμάζ, ζητώντας παράλληλα να ανοίξουν οι κάμερες του γηπέδου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ομέρ Ονάν:

«Μπορεί να υπάρξει ένταση στον αγώνα. Δύο παίκτες αποβλήθηκαν. Ενώ ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο γυμναστής μας περπατούσαν στον διάδρομο, από παίκτες που δεν έπαιξαν στο ματς, μαζί με αυτούς που αποβλήθηκαν και τους σεκιούριτι επιτέθηκαν στους δύο. Υπάρχει ξεκάθαρη επίθεση στον παίκτη μας που μπαίνει στα αποδυτήρια. Το ματς τελείωσε, χάσαμε.

Με 30 αστυνομικούς σε κάθε πλευρά μπροστά στα αποδυτήρια, ξέσπασε καυγάς. Η αστυνομία της Γεωργίας τσακώθηκε σωματικά μαζί μας. Εδώ καλούμε τη FIBA. Ήμουν σαφής και ακριβής. Το είπα και στους αξιωματούχους της FIBA. Ας μην εξαπατά κανείς τον εαυτό του και μην νομίζει ότι κανείς είναι ανόητος.

Θα φέρουν όλες τις κάμερες σε εκείνο το διάδρομο μπροστά μας, λεπτό προς λεπτό, χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο. Αν δεν το φέρουν, μίλησα και με τον Πρόεδρο, θα φύγουμε από αυτό το τουρνουά. Διοργανώσαμε πριν χρόνια το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κανείς δεν έπαθε τίποτα. Εδώ, 12 παίκτες ήταν αποκλεισμένοι από τα αποδυτήρια. Σχεδόν τσακωθήκαμε με τη γεωργιανή αστυνομία… Λέγαμε να “ανοίξουν”, δεν άνοιγαν τον διάδρομο.

Έρχονται οι Γεωργιανοί και μιλάνε. Λέμε πολύ ξεκάθαρα στη FIBA: «Όχι, οι κάμερες διαγράφηκαν, δεν έγινε χάος στην αίθουσα, δεν έλειψαν 2 λεπτά…». Όλες οι κάμερες θα κοιτάξουν μία προς μία, θα δούμε την απόφαση να να ληφθεί σε αυτό. Συγγνώμη αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, αλλά οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι.

Αν δεν το κάνουν πολύ γρήγορα, οι δικοί μας παίκτες είναι πολύτιμοι. Δεν επιτρέπουμε καμία ζημιά. Θα αποσυρθούμε. επίσης από το τουρνουά.

Δεν υπάρχει τέτοιο τουρνουά. Το μεγαλύτερο λάθος εδώ είναι της FIBA. Υπήρξαν χίλιες ελλείψεις από την ημέρα που φτάσαμε. Οι παίκτες πηγαίνουν από το ξενοδοχείο στην αίθουσα σε 45 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των παικτών, δεν θα κάνετε αυτή τη δουλειά.

Το ξαναλέω. Μιλήσαμε και με τον Πρόεδρο. Θα μιλήσουμε και με τον πρόξενο… Θα ζητήσουμε ασφάλεια. Προφανώς δεν θα μας προστατέψουν. Όπως είπα, θα φέρουν τις καταγραφές όλων των καμερών μπροστά μας, θα δούμε τι έγινε… Θα το δουν όλοι. Αν δεν τα παρέχουν, θα φύγουμε από εδώ.

Υπάρχει επίσης ένα λάθος κανόνα στο παιχνίδι. Παίκτες που δεν παίζουν όπως ο Σενγκέλια… 3 άτομα που δεν παίζουν πάνε στα αποδυτήρια; Έρχεται ο παίκτης που κάθεται στο πλάι. Μετά τον αγώνα, η αστυνομία μας έσπρωχνε και από τις δύο πλευρές, σαν να μας προστάτευε με γροθιές. Αλλά όπως είπα, η FIBA είναι υπεύθυνη για αυτό. Θα δούμε πώς θα τιμωρήσει η FIBA την Γεωργία.

Αμέσως κάναμε ένσταση. Είναι ένα ξεκάθαρο λάθος κανόνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Θα δούμε αν θα ξαναπαιχτεί το παιχνίδι. Υπήρξε ένα πολύ ξεκάθαρο λάθος κανόνα στον αγώνα Γερμανίας-Λιθουανίας. Θα το δούμε μαζί».

sdna.gr