Ώρα για το… κυρίως μενού με τετράδα “φωτιά”!

Το ορεκτικό της προημιτελικής φάσης ολοκληρώθηκε με τα φαβορί να ντουμπλάρουν -είτε εύκολα είτε δύσκολα- τις νίκες τους και να παίρνουν θέσεις για μάχη στους ημιτελικούς με τους αγώνες να είναι επίσης διπλοί.

Η Pn99 συνέτριψε δύο φορές τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το στέμμα της, οι Παλαίμαχοι Αχιλλέα Cyprusbasket πέρασαν πολύ εύκολα το εμπόδιο της PWC και βρίσκουν ρυθμό την κατάλληλη στιγμή, η NIVEA δυσκολεύτηκε αρκετά με απουσίες και Α.Ε.Α.Κ αλλά έκανε το καθήκον της ενώ η ESOBGA σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ματς και μπαίνει με φόρα στα ημιτελικά.

 

Pn99(1) Vs ESOBGA(4)

Η περσινή πρωταθλήτρια έφτασε μέχρι τα ημιτελικά έχοντας μόλις 1 ήττα. Μαντέψτε από ποιόν… Ναι σωστά μαντέψατε, από την ESOBGA. Ο λόγος είναι απλός αφού η ομάδα της Αγγλικής Σχολής είναι η μοναδική που ματσάρει με την Pn99 και αρέσκεται ν’αγωνίζεται σε αυτόν τον φρενήρη ρυθμό με επιθέσεις κάτω από τα 14 δευτερόλεπτα και ανελέητο τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Φυσικά το παιχνίδι υης κανονικής διάρκειας δε θα έχει καμία σχέση με τα ημιτελικά ενώ δεδομένα η Pn99 έχει δώσει πολύ καλύτερα δείγματα μέχρι στιγμής. Στοίχημα κατά τη γνώμη μας στη σειρά αποτελεί το πως η ESOBGA θα περιορίσει τους δαιμόνιους Μίχα και Προκοπίου ενώ στην αντίπερα όχθη κλειδί θ’αποτελέσει το match-up του Μακρή όταν ποστάρει αλλά και όταν κινείται στην περιφέρεια ενώ παράγοντας X πέραν του Μαντζαράκη θα είναι ο Σείσου. Αναμένουμε δύο συναρπαστικά παιχνίδια ενώ θα επανέλθουμε αύριο με εκτενέστερη ανάλυση για τους μονομάχους, θα δώσουμε όμως ένα κλικ στην πρωταθλήτρια αρμάδα του Κονναφή.

 

Παλαίμαχοι Αχιλλέα Cyprusbasket(2) Vs NIVEA(3)

Ακόμα μία παραδοσιακή μονομαχία φωτιά με ομάδες που κατά κάποιο τρόπο ταιριάζουν μεταξύ τους. Από τη μία η ομάδα του Cyprusbasket με ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα και εμπειρία, γεμάτο σε κάθε θέση. Με αιχμές του δόρατος τους Αναστασιάδη και Σερδάρη και τεράστιο βάθος στον πάγκο με καλαθοσφαιριστές που μπορούν ν’αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τις ισορροπίες του αγώνα δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή. Από την άλλη η “Βασίλισσα” του Ερασιτεχνικού NIVEA με τον τροπαιοσυλλέκτη Πάρη Παπαέλληνα, τη φονική Σερβική παροικία και επίλεκτους Κύπριους πρώην διεθνείς δε μπορεί να ξεγραφτεί σε όποια κατάσταση κι’αν βρίσκεται. Οι δύο ομάδες (κυρίως η  NIVEA) πλήγηκαν από αρκετούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν και ευχή όλων μας είναι φυσικά ΟΛΟΙ οι καλαθοσφαιριστές να είναι πλέον υγιείς για να μας χαρίσουν κάποιες μαγικές στιγμές. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και με ορατό τον κίνδυνο να εκτεθώ θα δώσω ένα προβάδισμα στους Παλαίμαχους Αχιλλέα.