Ορισμός – «βόμβα» στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αυτός πάει για πρόεδρος της ΕΟΚ!

0

Δείτε ποιον διαιτητή ορίζει η Ευρωλίγκα για το ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής μεταξύ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού και ποιος θέλει να πάρει τη θέση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ!

Το Slam Dunk είναι εδώ, με τον διαιτητικό ορισμό στο ντέρμπι αιωνίων, το παρασκήνιο στο Περιστέρι με Ζούρο αλλά και Λιόλιο για ΕΟΚ.

*Η υπόθεση του Βαγγέλη Λιόλιου και της προεδρίας της ΕΟΚ δεν είναι απλά στη θεωρία, καθώς το θέμα είναι προχωρημένο. Το αφεντικό του Προμηθέα είναι από τα λίγα πρόσωπα κοινής αποδοχής στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μπει δυνατά στο κόλπο και ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του για τις εκλογές του 2020. Και συνεργάτες έχει βρει για να προχωρήσει.

* Για να είμαστε ρεαλιστές, υποψηφιότητα που θα ξεκινούσε από το μεγάλο λιμάνι θα ήταν καμμένη από χέρι. Από τη στιγμή που ο Λιόλιος είχε διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, αρχίζει την κούρσα του με ελπίδες. Τώρα το πόσες ελπίδες έχει πραγματικά είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

* Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν πως θα πέσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αν υπάρχει, δηλαδή, ως αντίπαλος τότε. Ακόμα δεν έχει πέσει και μένει να δούμε αν θα περάσει τελικά ο σχετικός νόμος και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

* Πάμε και στο καυτό θέμα της στήλης. Το ντέρμπι της 6ης Δεκεμβρίου δεν το περιμένει απλά η μισή Ελλάδα, αλλά η μισή Ευρώπη. Το ένα κομμάτι είναι τι θα γίνει μέσα στο παρκέ, επειδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν θα δώσουν άλλο παιχνίδι φέτος στο ΟΑΚΑ. Αυτή θα είναι η μοναδική φορά που θα συναντηθούν στο Μαρούσι και το συγκεκριμένο ματς αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

* Το άλλο ζήτημα που τίθεται για όλους είναι να διατηρηθεί το σωστό κλίμα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ και στους άλλους αγώνες του Παναθηναϊκού στην Euroleague. Στα ντέρμπι υπάρχουν ιδιαιτερότητες, ειδικά σε θέματα ασφαλείας. Από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν φέτος πρόσωπα που να μπορούν να δημιουργήσουν κίνδυνο σε αυτό το θέμα. Επομένως, το ερωτηματικό είναι ένα: τι θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει «θέμα» σε αυτό το παιχνίδι;

* Ένας ανεπιθύμητος υπάρχει για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτόν όρισε η Euroleague για πρώτο διαιτητή στο ντέρμπι: τον Λουίτζι Λαμόνικα. Πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο διαιτητή, για τον οποίο υπάρχει σύνθημα στο ΟΑΚΑ. Κι ο Στόουκς διάλεξε αυτόν. Αν μη τι άλλο, σηκώνει συζήτηση αυτός ο ορισμός.

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA