Όταν ο Απόλλωνας μπήκε στο… γκίνες από την «ανάποδη»!

0

Αλλά εδώ που τα λέμε, ήταν και οι… χρονικές συγκυρίες τέτοιες, που άντε να πείσεις τον κόσμο, ότι αυτό είχε γίνει τυχαία!

Αγωνιστική περίοδος 2001-2002.

Ο Απόλλωνας είναι τιμωρημένος και υποδέχεται χωρίς κόσμο τον ΑΠΟΕΛ, στον τρίτο ημιτελικό των τότε πλέι-οφ.

Το σκορ των νικών ήταν στο 1-1 και δυο μέρες πριν από τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα (που θα ήταν και ο καθοριστικός για την πρόκριση στην τελική φάση), ανακοινώνεται ότι ο Μπράιαν Σμιθ (στη φωτογραφία με το 6), είχε καταναλώσει απαγορευμένη ουσία…

Οι γαλάζιοι, αναγκάζονται να τον αντικαταστήσουν άρον-άρον…

Αλλά τι συνέβη; Οι «φωνές» του Απόλλωνα, εστιάστηκαν στο ότι τα δείγματα είχαν δοθεί περίπου 40 μέρες πριν τη γνωστοποίηση και επομένως, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να εύρισκαν αντικαταστάτη του παίκτη τους…

Πριν από την έναρξη του αγώνα εκείνου και ενώ όπως προαναφέραμε, ο Απόλλωνας ήταν τιμωρημένος, αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί έξω από το γήπεδο και ενώ μέσα, διεξαγόταν το παιχνίδι (που μεταδιδόταν τηλεοπτικά).

Οι δυο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκορ, αλλά 2 περίπου λεπτά πριν από το τέλος, ο ΑΠΟΕΛ (που σημειωτέο, λίγες μέρες πριν ενισχύθηκε σημαντικά καθώς ο Τζο-Τζο Γκαρσία, απέκτησε την Κυπριακή υπηκοότητα) ξέφυγε με 6 πόντους και αφού δύσκολα θα ανατρεπόταν η κατάσταση, οι οπαδοί του Απόλλωνα… έσπασαν τις πόρτες, εισέβαλαν στο γήπεδο και έγινε το… έλα να δεις (αν μπορούσες δηλαδή)!

Οι παίκτες, έτρεξαν άρον-άρον στα αποδυτήρια, το ίδιο και οι διαιτητές και όλοι, παρέμειναν κλεισμένοι εκεί για 4 περίπου ώρες!!!

Παρών στο γήπεδο, ήταν και ο τότε πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Πανίκος Τσιαηλής, που μάλιστα χτυπήθηκε κατά την επίθεση και ενώ στάθηκε ασπίδα του, ο Δημήτρης Γρίβας (κυρίως αυτός), όπως και άλλοι άνθρωποι του Απόλλωνα.

Αποτέλεσμα εκείνων των επεισοδίων, ήταν όπως οι γαλάζιοι να τιμωρηθούν με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, σε παιχνίδι που ήδη ήταν τιμωρημένοι με αυτήν την ποινή!