Όταν ο Αθηναϊκός έγραψε ΧΡΥΣΗ ιστορία στην Ευρώπη με πρόεδρο τον Χαρδαλιά!

0

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην παρούσα φάση και κάθε απόγευμα είναι εκείνος που μας ενημερώνει, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Οι μπασκετικοί όμως και δη, εκείνοι που ασχολούνται με το μπάσκετ Γυναικών, τον γνωρίζουν και μέσα από τον Αθηναϊκό.

Την Πρωταπριλιά του 2010, η ομάδα του Βύρωνα με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο στην άκρη του πάγκου της, νίκησε τη Ναντέζντα στη Ρωσία με 57-65, ενώ μια εβδομάδα αργότερα (8/4) ηττήθηκε στο κλειστό της Εργάνης με 53-57. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ήττα αποτέλεσε και την πιο… γλυκιά στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, καθώς ο Αθηναϊκός υπερασπίστηκε έτσι το +8 του πρώτου αγώνα και κατέκτησε το EuroCup Γυναικών!

Ο Αθηναϊκός αποτελεί ακόμα σήμερα την μοναδική ομάδα της χώρας με ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος είχαν δημιουργήσει ένα ρόστερ με ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά, μαζί με ποιοτικές ξένες που έδεσαν ιδανικά με το σύνολο.

Το ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το 2010 το EuroCup αποτελείτο από τις Τούλα Καλέντζου, Αφροδίτη Κοσμά, Ζωή Κεχαγιά, Πόλυ Σαρέγκου, Λολίτα Λύμουρα, Όλγα Χατζηνικολάου, Ρουθ Ράιλι, Νικόλ Σούλις, Βακίνα Βολονάκη, Γκιντάρε Πετρονάιτε, Κατερίνα Χαλικιά, Ιρένα Βιζμπαριένε και Καντίς Ουίγκινς.

Μάλιστα ο Αθηναϊκός επί ημερών Νίκου Χαρδαλιά μπήκε ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, φτάνοντας τις 105 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ρεκόρ που έσπασε φέτος ο Ολυμπιακός. Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο σημαντική δουλειά είχε γίνει τότε στο κλειστό της Εργάνης, με τον Αθηναϊκό να λογίζεται ακόμα ως η πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδος στο μπάσκετ Γυναικών.

eurohoops.net