Ουίλτ Τσάμπερλεϊν-Μοχάμεντ Άλι: η μεγαλύτερη μονομαχία όλων των εποχών (vid)

0

Γνωστός εκτός από τα κατορθώματά του στο παρκέ και για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι (σ.σ. το 1991, στη δεύτερη αυτοβιογραφία του, «A view from Above», ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε σεξ με 20.000 γυναίκες!), ο θρυλικός Ουίλτ Τσάμπερλεϊν απώλεσε την ευκαιρία να γράψει και με άλλον τρόπο ιστορία λόγω του… πατέρα του!

Συγκεκριμένα, του είχε προταθεί να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο πυγμάχο όλων των εποχών, Μοχάμεντ, Άλι για 5.000.000 δολάρια, αλλά αρνήθηκε αφότου συμβουλεύτηκε τον… μπαμπά Τσάμπερλεϊν. Μια μονομαχία που αν γινόταν θα ήταν η πιο θρυλική όλων των εποχών με ρεκόρ τηλεθέασης και στοιχηματικού τζίρου, καθώς αναφερόμαστε για ζωντανούς μύθους εκείνης της εποχής. Σημεωτέον ότι ο Άλι είχε ύψος 1.91μ., ενώ ο «Γολιάθ» έβλεπε τον κόσμο από τα 2.16μ.!

Πάντως, το 1984 o Τσάμπερλεϊν έπαιξε στο πλευρό του Άρνολντ Σβατσενέγκερ στην ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος» και έγινε ευρέως γνωστός και στους μη μυημένους με την πορτοκαλί μπάλα. Μάλιστα η ατάκα του «οι κλέφτες πρέπει να κρεμιόνται» θεωρείται από τις πιο κλασικές στην ιστορία του κινηματογράφου!

Δείτε τους δύο περίφημους αθλητές σε ένα σπάνιο βίντεο από συνέντευξή τους στο κανάλι ABC και τον σπουδαίο δημοσιογράφο Howard Cosell!