Παναγιώτης Γιαννάκης στην CB TV: “Το 87 ξεκίνησε η έκρηξη”

0

Οταν μιλάμε για legends του ευρωπαϊκου μπάσκετ οι συστάσεις ειναι περιττές. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεσε εναν εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών ολων των εποχών, όντας σύμβολο της γενιας του με το υψηλο μπασκετικό IQ του που “έδενε” αρμονικά με το παθος και την ψυχή του.

Μολις αποχωρησε απο την ενεργό δράση εγινε προπονητής και κατερριψε το μυθο πως οι μεγαλοι παικτες… χάνονται στον παγκο.

Το σχολείο Pascal πήρε μια σπουδαία πρωτοβουλία φερνοντάς τον στην Κύπρο και συγκλονισε μαθητες και καθηγητές με τα λόγια καρδιάς που τους ειπε. Ακολουθως, η δραση μεταφέρθηκε στο γηπεδο, όπου οι μπασκετικοι πατησαν παρκε μαζί με τον προπονητή τους, Κώστα Εγγλέζο και ειχαν την ευκαιρία να μάθουν σπουδαία πράγματα από τον κορυφαίο.

Το cyprusbasket.net βρεθηκε εκεί και πήρε αποκλειστική συνεντευξη από τον “Δράκο” της ελλαδιτικης καλαθοσφαίρισης.

Τι μας είπε για την παρουσια του στο Pascal, τις εντυπωσεις του απο τα παιδιά, το επιπεδο του κυπριακού μπασκετ και την ανάγκη ανάδειξης νεαρών παικτών. Κλεινοντας, του ζητησαμε να σχολιάσει τις τρεις μεγάλες επιτυχίες στις οποιες (χρυσό Ευρωμπάσκετ 1987, χρυσό Ευρωμπάσκετ 2005, ασημένιο Ιαπωνία με νικη στον ημιτελικό επί των ΗΠΑ) στις οποίες ηταν πρωταγωνιστής…

Απολαύστε τον στην κάμερά μας!