Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 7950 μίλια σε τρεις μέρες!

0

Ο Δημήτρης Κοντός έκανε τον γύρο της Ευρώπης σε τρεις μέρες με τον Παναθηναϊκό και σας μεταφέρει τα απογοητευτικά μαντάτα αυτής της αποστολής τόσο για το μπάσκετ όσο και για την ασφάλεια μας.

Μια μάσκα; Ναι, αν η μάσκα είναι το απόλυτο μέτρο για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του covid 19 τότε Άγγλοι και Ρώσοι έχουν βρει την …κάψουλα τους! Ειδάλλως, κάτι δεν πάει καλά στα μέτρα πρόληψης στα αεροδρόμια των δύο χωρών που ταλανίζονται απο τα χτυπήματα της πανδημίας. Το onsports έκανε τον γύρο της Ευρώπης σε τρεις ημέρες αποτυπώνοντας το πρόβλημα που χτυπά το μπάσκετ και αφορά στις μετακινήσεις αλλά πολύ περισσότερο στην προστασία των αποστολών από την πανδημία. Η πρώτη μας εμπειρία δεν ήταν καμπανάκι αλλά καμπάνα.

Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι «πράσινοι» κλήθηκαν να διανύσουν μια απόσταση 8000 μιλίων ήτοι περί τα 13.000 χιλιόμετρα! Ο προορισμός; Η Μόσχα που βρίσκεται σε απόσταση 1833 μιλίων; Τρελό; Ναι, θα έλεγε κάποιος αν πριν έξι μήνες του έλεγες πως για να ταξιδέψεις ανατολικά προς τη Μόσχα οφείλεις να πας τέρμα δυτικά μέχρι το Λονδίνο και από εκεί να διασχίσεις ξανά την Ευρώπη.

Η Ευρωλίγκα θέλει πάση θυσία να ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση καθώς ουδείς μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις ζημιές στη περίπτωση που για δεύτερη χρονιά διακοπεί. Στο βωμό, όμως, της τέλεσης των αγώνων οι διοργανωτές δεν έχουν ζυγίσει καλά ορισμένα πράγματα που αφορούν στην απίστευτη ταλαιπωρία των ομάδων, στα χιλιάδες τεστ που καλείται να κάνει κάθε ομάδα και φυσικά στην ασφάλεια των αποστολών. Παράλληλα, τίθεται και ένα ζήτημα αξιοπιστίας από τη στιγμή που κάθε εβδομάδα κάθε ομάδα χάνει αρκετά μέλη που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό. Συνεπώς, η λύση της διεξαγωγής τουρνουά (ίσως δύο ομίλων) σε ασφαλείς πόλεις μοιάζει με μονόδρομο. Όποιος διαφωνεί ας μας ακολουθήσει στο κάτωθι ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα, δείτε αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες στο Onsports.gr