ΠΑΠ/«Ευρωλίγκα και FIBA μας έχουν κάνει… λάστιχο»!

0
Παπανικολάου
Μετά τη μεγάλη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζονται μεσούσης της χρονιάς και δη στις υποχρεώσεις της Εθνικής, ενώ απέδωσε τα εύσημα στα παιδιά των «παραθύρων».

Μιλώντας στη NOVA ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας είπε χαρακτηριστικά: «Αν αναλογιστεί κανείς πως η Εθνική ομάδα έπαιξε απέναντι σε δύο ομάδες με ακριβώς ίδιο ρόστερ με το καλοκαίρι, καταλαβαίνει τη δυσκολία. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα παιδιά που είναι πάντα εκεί όταν η Εθνική ομάδα τα ζητάει. Κάποιοι θεωρούν πως είναι δεδομένο, αλλά δεν είναι. Αν κερδίζουμε, το θεωρούν δεδομένο, αν όχι, δέχονται κριτική. Αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, θα πρέπει να κάτσουν οι αρμόδιοι να βρουν μια λύση. Και το λέω τώρα που κερδίσαμε και προκριθήκαμε».

Και συνέχισε: «Μας βάζουν σε μια κατάσταση, που πρέπει εμείς οι αθλητές και ο κόουτς να γίνουμε… λάστιχο ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Σημασία έχει που η Εθνική θα είναι σε ένα μεγάλο ραντεβού. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ, ο Σλούκας, ο Καλάθης ή ο Αντετοκούνμπο. Η Εθνική ομάδα μάς έβγαλε από την αφάνεια και μέσα από αυτή καταφέραμε να κάνουμε την καριέρα που κάναμε».

Για τον Νίκο Ζήση και τον Δήμο Ντικούδη και την παρουσία τους δίπλα στην Εθνική Ομάδα είπε: «Είναι ο ιδανικός για να μεταδώσει τι σημαίνει να φοράς την Εθνική ομάδα. Ο σύνδεσμος με την μεγάλη Εθνική ομάδα των προηγούμενων ετών. Είναι ευλογία να τους έχουμε στην ομάδα».