Πασκουάλ: “Ικανοποιημένος από τη δουλειά του Μποχωρίδη”

0

Δηλώσεις παραχώρησε ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι.

Ο Καταλανός προπονητής των “πρασίνων” τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση, στάθηκε στη παρουσία του Μποχωρίδη και σχολίασε πως δε σχετίζεται η σκέψη για μεταγραφή γκαρντ με την άνοδο του νεαρού παίκτη.

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση για τη μέτρια απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κρις Σίνγκλετον.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που βοήθησαν την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Παίξαμε πάνω κάτω καλή άμυνα για σαράντα λεπτά. Μόνο κάποια λάθη στο αμυντικό transition μας έφεραν σε δύσκολη θέση. Προφανώς στην επίθεση παίξαμε αρκετά καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε κάποια βελτίωση, δεδομένου ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη.

Ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ την ομάδα, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά του. Γι αυτό λαμβάνει την ανταμοιβή να παίζει σε σημαντικά παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μακάμπι.

Είναι πολύ σημαντικό που κερδίζουμε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι με τόσο σφιχτό πρόγραμμα δεν έχουμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε. Έτσι τα παιχνίδι μας βοηθούν να μεγαλώνουμε. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη συνέχεια στο παιχνίδι της. Όσο κερδίζεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι».

Για τη μέτρια απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, είπε: «Δουλεύει σωστά. Ο Σίνγκλετον την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τόσο καλός, αλλά τώρα έκανε μεγάλο παιχνίδι. Πιστεύω ότι την εβδομάδα που έρχεται, ο Μπουρούσης θα παίξει πολύ καλά. Ήταν και λίγο άτυχος, γιατί τη στιγμή που έπαιξε υπήρξαν λάθος επιλογές από άλλους παίκτες κι ήταν ένα διάστημα που η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Θυσιάστηκε, έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος της κατάστασης».

Όσο για τη μεταγραφή παίκτη: «Ξέρετε ήδη ότι δεν μιλάω για τέτοια θέματα δημοσίως, μετά από αγώνες. Πάντα σκεφτόμαστε με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα κι επιχειρούμε να παίξουμε καλά με αυτούς. Μένουν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες στον Μάικ για να επιστρέψει. Τον χρειαζόμαστε πολύ».

Αν η άνοδος του Μποχωρίδη επηρεάζει τα μεταγραφικά του πλάνα: «Όχι ακριβώς, δεν συσχετίζονται άμεσα τα θέματα, αλλά είναι μεταβλητές που πρέπει να λάβει κάποιος υπ’ όψιν του. Μου αρέσουν οι νέοι παίκτες που προσπαθούν να δείξουν στον προπονητή τους κάθε μέρα ότι θέλουν να παίξουν».