Πεδουλάκης: ”Δε θα υπάρξει καινούριος Διαμαντίδης”

0

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ελληνας τεχνικός, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως ο Παναθηναϊκός φτιάχνει ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει σπουδαίες επιτυχίες για πολλά χρόνια.

Για το πως σκέφτονται οι παίκτες του συλλόγου:
«Το πώς σκέφτεσαι, το πως λειτουργείς θα πρέπει να το κάνει η οικογένεια, το σχολείο και τρίτη η ομάδα σου. Είναι κοινωνικά σύνολα που θα πρέπει να βρίσκουν στα νέα παιδιά ισορροπία και το πως θα πρέπει να σκέφτονται, πως να λειτουργούν και πώς να αγαπούν και να δίνουν. Όλος ο κόσμος ζει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα, έχουν φίλους, έχουν συγγενείς, έχουν συμμαθητές. Είναι ένα σοκ και τους έχει επηρεάσει ενώ ζουσαν την εποχή της ευδαιμονίας τώρα βλέπουν κάτι διαφορετικό. Οι αθλητές είναι ένα μέρος της κοινωνίας δεν είναι έξω από αυτήν και καταλαβαίνουν τα προβλήματα»

Image

Για το πρόγραμμα της Euroleague: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και δεν ξέρουμε. Προσπαθήσαμε με αποκατάσταση και πράγματα εκτός παρκέ να τους βοηθήσουμε. Πήραμε καινούργια μηχανήματα για να μπορέσουμε να το φτιάξουμε αυτό. Θα πέσει το επίπεδο και η ποιότητα και το ξέρουμε αυτό αλλά θα το βρούμε. Προσπαθούμε να μιμηθούμε το NBA αλλά δεν υπάρχουν τα έξω στοιχεία για να το πετύχουμε αυτό. Στην Αμερική η κουλτούρα στηρίζεται στο άτομο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει αθλητής που να έχει βάλει το εγώ πάνω από την ομάδα όπως και ο κόσμος που είναι συνδεδεμένος με το κλαμπ. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που ο κόσμος έχει λατρέψει τόσο πολύ έναν αθλητή. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία σε αυτό το πράγμα είναι καινούργιο και θα πρέπει να είμαστε θετικοί για αυτό. Οι παίκτες με αυτό το πρόγραμμα θα αντιδράσουν γιατί θα δουν ότι το σώμα τους είναι πολύ σημαντικό για αυτούς και θα πέσει η ποιότητα. Η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ, η Ρεάλ είναι ομάδες που έχουν κάνει δουλειά, δυο με τρία χρόνια και είναι πιο μπροστά. Υπάρχουν ομάδες όπως εμείς που ακόμα δεν έχουμε βρει τη χημεία μας και δεν γνω. Ο ελληνικός κόσμος δεν έχει υπομονή και δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Αυτό το είδαμε και την κοινωνική μας ζωή, όπου χρειάστηκαν να γίνουν τρια μνημόνια και τρεις κυβερνήσεις για να δούμε ότι έχουμε πρόβλημα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει ευρωπαϊκό. Για να πάρεις ευρωπαϊκό πρέπει να γίνεις ομάδα. Αυτή η ομάδα που πήρε το ευρωπαϊκό δεν το πήρε τυχαία.

Πρέπει να κάνει ομάδα ο Παναθηναϊκός, να καταλάβει δηλαδή το που βρίσκεται ο κάθε παίκτης, να βρει το ρόλο του. Οι ομάδες κατά 33% είναι καλύτερες από πέρσι καθώς οι 24 γίναν 16. Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει next game και όπως οι φίλαθλοι μπορούν να σε αποθεώσουν έτσι μπορούν και να σε ρίξουν. Πέρσι υπήρχε ο Δημήτρης που λειτουργούσε σαν κυματοθραύστης και κανείς δεν μπορούσε ακόμα και στην άσχημη βραδιά του να τον αποδοκιμάσει. Αυτό δεν θα υπάρχει φέτος. Ο Παναθηναϊκός πρεσβέυει το ομαδικό πνεύμα, την αυτογνωσία, ο ρεαλισμός. Ο Παναθηναϊκός όταν χάνει ψάχνει να δει τι φταίει, όχι σαν άλλα κλαμπ που τους φταίνε όλα τα άλλα».

Για την απουσία του Διαμαντίδη:«Η φετινή χρονιά είναι όπως όταν έφυγε ο Ζοτς. Έχει ένα καλό και ένα κακό. Δεν θα έχουμε τον Δημήτρη στη δύσκολη περίοδο και δεν θα έχουμε την ιεραρχία και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ο οποίος είναι leader και θα έπαιρνε την ομάδα στα δύσκολα με μικρούς σφυγμούς.Δεν γίνεσαι καλός παίκτης αν δεν κάνεις λάθη. Έτσι σφυρηλατήθηκε ο Δημήτρης. Δεν θα υπάρξει καινούργιος Διαμαντίδης. Δεν θέλω να συγκρίνουμε τον Δημήτρη με τα νέα παιδιά που έρχονται γιατί είναι άδικό για αυτούς»

Για τις συνθήκες που υπάρχουν: «Δεν με νοιάζει καθόλου οι δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν. Οι ελληνικές ομάδες ανταγωνίζονται τις άλλες κάτω από αντίξοες συνθήκες και όχι μόνο λόγω εφορίας αλλά και ταξιδιών»
Για τη φετινή ενίσχυση: «Ο Παναθηναϊκός του 2012 είχε τον Διαμαντίδη 33 χρονών και εξαιρετικό στο πέντε εναντίον πέντε. Θα ήμασταν βλάκες να παίξουμε κάτι άλλο. Πήραμε παίκτες που είχαν κίνητρο και γίνανε ομάδα. Τώρα αποχώρησε ο Διαμαντίδης και έπρεπε να χτίσουμε την ομάδα γύρω από τον Καλάθη και τον Παππά. Πήραμε παίκτες που μπορούσαν να τους ακολουθήσουν. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

Για τους τομείς του φετινού Παναθηναϊκού Superfoods: «Θέλουμε να έχουμε ταχύτητα και να παίξουμε και καλά στην άμυνα. Για να παίξουμε ομαδική άμυνα θέλουμε δουλειά ακόμα»
Για τους παίκτες και τη βελτίωση τους τα τελευταία χρόνια: «Έχω μια σκέψη πολλά χρόνια. Ότι η ατομική βελτίωση βοηθάει την ομαδική βελτίωση. Δουλεύουμε τη μηχανική του σουτ του Νικ (σ.σ. Καλάθης) αλλά και το χουκ του Γκιστ».


Image
Coffee House