Πεδουλάκης: “Κλειδί η άμυνα”

0

Ο coach του Παναθηναϊκού στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς, στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στο 4ο δεκάλεπτο, η οποία πιστεύει πως έδωσε τελικά την νίκη.

Οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

«Κάθε πρεμιέρα είναι και δύσκολη. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και είχαμε διάθεση. Στο πρώτο ημίχρονο η Ζαλγκίρις έπαιξε με το μυαλό των δημιουργών μας, αλλα βρήκαμε τις λύσεις με τον Φελντέιν και τον Μπουρούση. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν το άσχημο για μας. Στράβωσε το παιχνίδι και χάσαμε το μομέντουμ. Δεν προσεγγίσαμε σωστά το ματς. Ρίχναμε μπουνιά στο μαχαίρι και είναι καταστάσεις που θα βρούμε μπροστά μας. Μας βοήθησαν Παππάς και Νίκολς, ενώ ο Νίκος έπαιξε σε μια άλλη θέση. Μας βοήθησε στην εκτέλεση ως point guard. Πρέπει να μάθε πότε να πηγαίνει γρήγορα και πότε να ηρεμεί. Για τον ιδιο! Γίνεται ακόμα καλύτερος παίκτης».

Και συνέχισε: «Πήραμε το μομέντουμ μέσα από την άμυνά μας. Με Σίνγκλετον, Γκιστ και Νίκολς, τρεις αθλητικούς παίκτες, σπάσαμε τη δημιουργία. Δεν είχαμε επίσης τις επαφές που πρέπει να έχουμε, ενώ για τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ φταίνε τα γκαρντ, επειδή ανέβαιναν οι ψηλοί μας. Κρατάμε από αυτό το ματς τις λύσεις που βρήκαμε και ότι δεν αντιδράσαμε σωστά στα mind games και στις επαφές».

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλου: «Ο Μποχωρίδης θα αρχίσει να μπαίνει μέσα από τα ματς του ελληνικού πρωταθληματος. Βελτιώνεται και εξελίσσεται. Για όλους νοιαζόμαστε. Θέλουμε το ελληνικό στοιχείο αλλά στην πορεία θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οι παίκτες. Ο Μποχωρίδης πήρε εμπειρία από τον χρόνο που έπαιξε. Πρέπει να μάθει τη θέση γιατί δεν την ξέρει. Θέλεο χρόνο για να ανέβει level. Είναι αρκετά καλός, το ίδιο και ο Χαραλαμπόπουλος. Ομως σε αυτό το ματς χρειάστηκαν τα γρήγορα πόδια. Μην ξεχνάτε ότι και ο Διαμαντίδης στα 19 του χρόνια, δεν έπαιζε καν σε τόσο υψηλό επίπεδο…»