Πεδουλάκης: “Πρέπει να γυρίσει το DNA…”

0

Τραγική, χαρακτήρισε την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΣΕΦ ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν η ομάδα του δεν γίνει πιο σκληρή, θα σταματήσει να είναι σ’ αυτή τη θέση.

«Νομίζω ότι ήταν μία τραγική εμφάνιση και μπορώ κάποια πράγματα να τα καταλάβω. Χάσαμε τον ρυθμό μας με τα φάουλ του Καλάθη. Αποσυντονιστήκαμε και το περιμέναμε. Τα ριμπάουντ που χάθηκαν δεν μπορώ να το καταλάβω. Πήραν είκοσι ριμπάουντ σε 39 άστοχα σουτ. Πρέπει να αλλάξουμε μέταλλο. Να γίνουμε πιο σκληροί στο μυαλό και το σώμα. Έτσι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Από τη στιγμή που δεν το διαβάζαμε και παίζαμε μέσα στην καλή χαρά είχαν πλεονέκτημα να τρέξουν και να μας βάλουν εύκολα καλάθια. Αν θες να κερδίσεις στο ΣΕΦ πρέπει να είσαι σκληρός σωματικά, πνευματικά και να διαβάζεις. Λογικό δεν είναι να χάνουμε τόσα ριμπάουντ. Από τον προπονητή μέχρι τον φροντιστή. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Για τις μισές ασίστ σε σχέση με τα λάθη: «Είναι απλό. Παίζανε under στον Καλάθη άρα δεν μπορούσε να πασάρει. Με τον Φελντέιν είναι άλλη η άμυνα. Δεν συγχωρείται από τον Νικ να μην είναι καλά και να μην βάζει τα σουτ. Πρέπει να έχουμε άλλη λύση στη θέση αυτή. Εμείς δεν έχουμε άλλη λύση. Έμπαινε ο Μάικ και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Γυρίζαμε γύρω-γύρω από τον εαυτό μας. Αλλά δεν κάνουμε κι επίθεση. Όταν σου παίρνουν όλα τα ριμπάουντ. Από τα απλά πρέπει να ξεκινήσουμε. Γι’ αυτό φωνάζω, τα απλά είναι τα δύσκολα. Πρέπει να χτίσουμε ομάδα».

Για τους -2 παίκτες στο ρόστερ: «Εμείς είχαμε στήσει την ομάδα πάνω στην ταχύτητα. Είναι σαν να έχεις Φεράρι χωρίς μηχανή. Το σετ παιχνίδι δεν το ξέρουμε ακόμα. Θέλει πολύ χρόνο. Δεν πιστεύω ότι έφταιγε αυτό. Είχαμε τον Μάικ, δεν πιστεύω ότι θα άλλαζε κάτι. Δεν έχουμε χαρακτήρα εμείς και πρέπει να χτίσουμε ομάδα. Αν δεν διαβάσεις το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο. Ο Σπανούλης πάει στον Χαραλαμπόπουλο πρέπει να βάλει δέκα πόντους ο Χαραλαμπόπουλος μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Αυτό γινόταν από τον Ματσιούλις στον Λοτζέσκι».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια Ευρωλίγκας: «Πρέπει να γυρίσει το DNA. Το 2012 πάλι παίζαμε στον πρώτο γύρο. Ελάχιστα παιχνίδια έχουν την εμπειρία του ΣΕΦ. Είναι κανονική περίοδος δεν είναι πλει οφ. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε σκληροί στα πλέι οφ, αλλιώς δεν θα είμαι εδώ. Βιωματικά μαθαίνεις τα πράγματα. Οι ομάδες και ο χαρακτήρας χτίζονται αλλά δεν αγοράζονται».

Coffee House