Πέραν των προσδοκιών η Εθνική Κ16

0

Αν παρακολουθείς την Κυπριακή καλαθοσφαιρα τότε πρέπει να είσαι ικανοποιημένος.

Θα μιλήσω σήμερα για την εθνική Κ16 που ολοκλήρωσε χθες τις υποχρεώσεις της στη Βουλγαρία με απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες.

Κάποιος έξω από το χώρο θα πει “πάλι δεν κάναμε τίποτα”, “όλα είναι μαύρα, δεν υπάρχει μπάσκετ στην Κύπρο”, “στην ομοσπονδία είναι άσχετοι”, “ο προπονητής τα έκανε θάλασσα” ότι “ο Τίγκας έπρεπε να το βάλει”.

Κύριοι, παρακολούθησα ολα τα παιχνίδια της Εθνικής Κ16 και μπορώ και μπορώ να σας πω πως όσοι τα είδαν, οι λίγοι πιστοί, θα συμφωνήσουν ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον με βάση το ταλέντο της Εθνικής μας.

Πηγαίνοντας στη Βουλγαρία ομολογώ δεν περίμενα να κάνουμε νίκη με τις ομάδες που αντιμετωπίζαμε αφού γνωρίζαμε και τις δυσκολίες στην προετοιμασία της ομάδας που χτυπήθηκε από τραυματισμούς (Ασλανίδης) και κορωνοϊός (Βύρωνος και άλλοι παίκτες). Επίσης κόπηκε και το πολυβόλο μας Αρμακόλας λόγω αδυναμίας εξασφάλισης διαβατηρίου έγκαιρα προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας μας παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές. Η δυναμική του Αρμακόλα Θα άλλαζε τις ισορροπίες σίγουρα.

Το πρώτο παιχνίδι εναντίον της Ουγγαρίας ξεκίνησε πολύ καλά και πολεμήσαμε για 15 λεπτά που ήμασταν 21-20 πίσω στο σκορ. Σε μια πρεμιέρα σε οποίο τουρνουά και να παίζεις αν δεν σου βγει από την αρχή τότε μπορεί να γίνουν επικίνδυνα τα πράγματα όπως και έγινε αφού οι διεθνείς μας μπλόκαραν και δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.

Τελειώνει το ματς και λέμε “άντε πάλι μία από τα ίδια”, “πήγαν διακοπές στα παιδιά”, “Τρία παιχνίδια σε τρεις μέρες να δούμε πώς θα τα περάσουμε”.

Και όμως δεν έγινε έτσι… Την επόμενη μέρα εναντίον της Γεωργίας που αν και βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμη και με 17 πόντους διαφορά στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού τρέξαμε ένα σερί 15-0 και αν δεν ήταν τα δύο ηλίθια σφύριγματα του διαιτητή του οποίου καταγγέλθηκε πολύ σωστά από την ΚΟΚ μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι.Τουλάχιστον όμως να το διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις.

Δύο ήττες και μετά Σλοβακία. Η Σλοβακία κέρδισε τη Γεωργία οπότε λογικά ακολουθούσε ακόμα μία ήττα.

Και όμως πάλι οι μάγκες μας αν και βρέθηκαν να χανουν διψήφια διαφορα γύρισαν το παιχνίδι και κέρδισαν μία Σλοβακία που έδειχνε να τα έχει χαμένα και να μην πιστεύει στο ρυθμό της Κύπρου.

Βράδυ λοιπόν μετά μετά από τις τρεις νύχτες και είμαι σίγουρος ότι ο Ματσας με τον Λούη να βλέπει ο ένας τον άλλον και να νιώθουν θυμό για την αδικία με τη Γεωργία οι εντυπώσεις μου είχαν διαμορφωθεί από το τρίτο παιχνίδι.

Δεν με νοιάζει τι έγινε στο παιχνίδι εναντίον της Ελβετίας όπου και χάσαμε με ένα πόντο είτε κερδίζαμε είτε χάναμε τα συμπεράσματά μου είχαν ήδη διαμορφωθεί στο μυαλό μου.

Χάσαμε ένα πόντο και τα συμπεράσματά μου είναι:

1. Υπάρχει μέλλον και τα μάτια όλων πέφτουν σε συγκεκριμένα ταλέντα.

2.Ο Μαλαθουρας είναι ο Κύπριος Γιόκιτς και πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά από όλους. Είναι μεγάλο project για την κυπριακή καλαθόσφαιρα.

3. Ο Στέφανος Τίγκας θα γίνει καλύτερος από τον αδελφό του αν δουλέψει δύο φορές πιο σκληρά από εκείνον.

4. Η δυναμική Αρμακολα θα άλλαζε τις ισορροπίες σίγουρα.

5.Ματσεντίδης και Σιακαλλης ήταν πέραν των προσδοκιών και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

6. Ολοι οι παίκτες έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους και πρέπει να νιώθουν περήφανοι για την προσπάθεια. Μην ξεχνάτε την αγωνιστική απραξία των παικτών λόγω κορωνιού.

7. Ξανά υπάρχει μέλλον.

8. Ξυπνάτε και ασχοληθείτε με το μπάσκετ αυτοί που φορούν παρωπίδες με τοξικά μυαλά για το καλό της Κυπριακής καλαθόσφαιρας.

9. Πέραν των προσδοκιών η Εθνική Κ16