Περιμένετε τα Pfizer; Έρχονται μισό εκατομμύριο δόσεις Κύπρο

0
Πόσες δόσεις και πότε θα λάβει η Κύπρος το κάθε εμβόλιο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Για τα εμβόλια που θα παραλάβουμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, έγινε αναφορά σήμερα (16/4) κατά τη συνέντευξη Τύπου για το θέμα του εμβολιασμού που παρέθεσαν η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα, η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου και ο Σύμβουλος του Υπουργείου για θέματα κοινωνιολογίας και ψυχολογίας στην πανδημία και μέλος της ΣΕΕ Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς.

Ειδικότερα, σημειώθηκε πως, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα παραλάβουμε 500,340 δόσεις εμβολίων της Pfizer, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου θα παραληφθούν 2,400 εμβόλια της Janssen6,000-8,400 δόσεις του εμβολίου της Moderna και μέχρι την 1η εβδομάδα Μαΐου θα παραληφθούν 75,050 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

 

ω

>>>>>Πότε εμβαλιάζονται οι κάτω των 50 ετών – Πρόγραμμα<<<

Με τη σειρά της, η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου εξήγησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν από πλευράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των περιστατικών θρομβώσεων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και γνωμοδότηση κατά πόσον αυτά συνδέονται με το εμβόλιο της Janssen, ενώ αναμένονται από τον ΕΜΑ πιθανές νέες συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας για τις αναφορές που έχουν καταγραφεί στην Κύπρο για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, η κα Παναγιωτοπούλου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα φαρμακευτικό προϊόν χωρίς καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια, και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από το Φύλλο Οδηγιών Χρήσης οποιουδήποτε φαρμάκου. Στην Κύπρο, έχουν αναφερθεί 131 περιπτώσεις εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών, εκ των οποίων οι 72 αφορούσαν το εμβόλιο της Pfizer, 56 το εμβόλιο της AstraZeneca και τρεις το εμβόλιο της Moderna. Οι 21 εκ των αναφορών ήταν πιο σοβαρής μορφής και οι υπόλοιπες ήταν ήπιας μορφής.

Οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει μέχρι 15/4:

2