Πιττάκας: «Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης, δώσαμε ρόλους και πήραμε το χρυσό»!

0

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Ηρακλής Πιττάκας, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώσε Πάσα» με τον Στέλιο Παπαμωϋσέως για την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μικρών Κρατών της FIBA.

Αναλυτικά:

Αν περίμενε αυτή την επιτυχία: «Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα αυτή την επιτυχία ως προς το χρυσό μετάλλιο. Περίμενα όμως καλή απόδοση και πως θα παίζαμε καλό μπάσκετ».

Πως έγινε δεκτή η επιτυχία: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης των παικτριών μας, να σταματήσουν να βλέπουν τους αντίπαλους ως θεούς, ενώ κάναμε και μία μεγάλη ανανέωση, ρίχνοντας τον μέσο όρο ηλικίας στα 22,4 χρόνια. Δώσαμε ρόλους σε όλες, όχι μόνο στις παίκτριες, αλλά και στο τεχνικό τιμ».

Αν θα στηριχθεί σε αυτές τις παίκτριες για το μέλλον: «Σίγουρα θα στηριχθούμε σε αυτές τις κοπέλες, υπάρχουν και κάποιες που δεν αγωνίστηκαν λόγο τραυματισμών».

Για τις φιλοδοξίες του: «Όλα ήρθαν μέσα από σκληρή δουλειά και θυσίες. Αγαπώ την ομάδα, μου αρέσει αυτό που κάνω και όταν βλέπεις πως παίρνεις τους καρπούς, σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Υπάρχουν οι φιλοδοξίες μου. Αυτό με την Εθνική το ονειρευόμουν από μικρός, να καταφέρω να οδηγήσω την Εθνική ως προπονητής σε μία επιτυχία και να που ήρθε».

Για τον ίδιο και την συνέχεια: «Θα συνεχίσω φέτος στην Αναγέννηση, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Είχαμε κάνει και μία επιτυχία με την Εθνική 3×3 που θα πάμε σε μία διοργάνωση τώρα πάρα πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική. Του χρόνου, στους ΑΜΚΕ που θα γίνουν στην Μάλτα, θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψηλά. Η Εθνική μας προέρχεται από ένα σερί ηττών, αλλά τώρα με την ψυχολογία που έχουμε μπορούμε να παραμείνουμε ψηλά».

Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος: «Υπάρχουν αρκετές παίκτριες οι οποίες μέσα από τις σπουδές τους χρησιμοποιούν το εξωτερικό και αγωνίζονται εκεί. Αυτό τους δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι τους, βελτιώνονται, κερδίζουν άλλες παραστάσεις. Στο πρωτάθλημά μας, λόγω της πανδημίας, οι παράγοντες διστάζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Θεωρώ ότι η επιτυχία της Εθνικής θα βοηθήσει, βλέποντας στο γήπεδο μικρά κοριτσάκια στο γήπεδο χθες, μου δίνει την ελπίδα ότι θα σπρώξουμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο».