Ποια θα είναι η συνέχεια της καταγγελίας;

0

Το CB απαντά για τις επόμενες ενέργειες της επιτροπής δεοντολογίας – Πόσο θα διαρκέσει η έρευνα – Είναι false alarm; – Ποια η θέση του σάιτ μας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για απόφαση διεξαγωγής έρευνας για αγώνα της A Κατηγορίας Ανδρών του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το έγγραφο που επισυνάπτεται μετά από καταγγελία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας και αξιολόγηση της καταγγελίας αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού (Committee of Ethics and Safeguarding in Sports) όπως εκκινήσει έρευνα για την εν λόγω αναμέτρηση.

Πρόκειται για το ματς ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 74-103.

Στην επόμενη συνεδρίασή της η επιτροπή θα ορίσει λειτουργούς προκειμένου να ερευνήσουν περεταίρω την υπόθεση, όπως είχε γίνει στο παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ της Δόξας και της Ομόνοιας.

Από εκεί και πέρα οι λειτουργοί θα βγάλουν το δικό τους πόρισμα και θα το παρουσιάσουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και από εκεί θα αποφασιστεί αν θα υπάρχουν και τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και πιθανόν θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Όπως κι αν έχει επικροτούμε τις ενέργειες της ΚΟΚ για την προληπτική προστασία του αθλήματος, όμως ως καθαρά μπασκετικό σάιτ ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι False Alarm.