Ποκουσέφσκι: «Σκέφτομαι το ΝΒΑ, αυτό έχω μάθει από τον Σπανούλη»

0

Ο 18χρονος Σέρβος του Ολυμπιακού θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη κι οι περισσότεροι περιμένουν πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στα παρκέ του ΝΒΑ. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι θα δηλώσει συμμετοχή στο φετινό draft και δεν αποκλείεται να τον δούμε να επιλέγεται στην πρώτη 20άδα.

Σε συνέντευξή του στην σερβική «Zurnal», ο Ποκουσέφσκι κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως τον παρακολουθούν σταθερά πολλά… μάτια από τον «μαγικό» κόσμο: «Γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω ακόμη περισσότερο και να δείχνω τι μπορώ να κάνω. Φυσικά σκέφτομαι το ΝΒΑ, τα επόμενα βήματα της καριέρας μου, αλλά με ενδιαφέρει το μπάσκετ. Κάνω ο,τι μπορώ κι όλα τα άλλα θα έρθουν.

Έχω ακούσει να με συγκρίνουν με πολλούς παίκτες, όπως ο Μπιέλιτσα, ο Πορζίνγκις, ο Γιόκιτς, ο Νοβίτσκι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανοίξει το δρόμο για νεαρούς Ευρωπαίους στο ΝΒΑ. Βλέπω αγώνες όποτε μπορώ και παρακολουθώ τι κάνουν οι ηγέτες».

Σχετικά με το τι έχει μάθει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Από την αρχή της σεζόν προπονούμαι κανονικά με την πρώτη ομάδα, ενώ εδώ και δυο-τρία χρόνια έχω την ευκαιρία να προπονούμαι δίπλα στον Σπανούλη. Έχω μάθει ότι, είτε είσαι 18, είτε 38, πρέπει να κάνεις κάθε προπόνηση στο maximum, ώστε να προοδεύεις διαρκώς».

Παράλληλα, εξήγησε και την κατάσταση με την συμμετοχή του στην ομάδα της Α2: «Ήταν μια παράξενη κατάσταση για την ομάδα, αλλά για μένα ήταν εξαιρετική εμπειρία να παίζω στην Α2. Είμαι χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας και τη θέση της στην κατάταξη, δεδομένου πως ξεκινήσαμε με -6».

sdna.gr