Πόποβιτς: “Δεν ντρεπόμαστε. Γιατί υποβιβάζετε την εξαίσια απόδοση των άλλων ομάδων;

0

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς υπεραμύνθηκε την Team Usa αλλά και την αξία των υπολοίπων ομάδων!

Blue Island
 

Ο “Ποπ” παρέδωσε και πάλι μαθήματα. Ευγένειας, αναγνώρισης του αντιπάλου, πραγματικής μπασκετικής παιδείας.

Ο Πόποβιτς μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με την Πολωνία, κάνοντας τον απολογισμό της Team Usa:

“Μερικοί θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των κατηγοριών. Δεν υπάρχει φταίξιμο για κανένα, όπως να ντρεπόμαστε επειδή δεν κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο. Είναι γελοία συμπεριφορά. Ανώριμη. Τη χαρακτηρίζω υπεροπτική και όποιος το πιστεύει αυτό (για το χρυσό) δεν σέβεται όλες τις άλλες εθνικές ομάδες του κόσμου. Η προσπάθεια τους ήταν εξαιρετική!”, είπε ο “Ποπ” και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

“Δεν είναι γραμμένο στην πέτρα ότι η Team Usa πρέπει να φεύγει πάντα με ένα πρωτάθλημα στα χέρια της. Δεν βρίσκω κάποια ικανοποίηση να νικάς τους πάντες με 30 πόντους διαφορά. Δεν βλέπω τη χαρά ή τη δόξα ή την ικανοποίηση σε αυτό.

Όλοι έχουν μία ζωή. Πράγματα συμβαίνουν στις οικογένειες των ανθρώπων. Μπορεί να είναι ένας τραυματισμός. Αυτό το γκρουπ παικτών, όπως είπα ξανά, δεν θα μπορούσα να βρω άλλο που να με κάνει πιο χαρούμενο. Τι πρέπει να κάνει η Team Usa; Να συνεχίσει μπροστά. Εμείς προπονούμε, αυτοί παίζουν και κάνουμε το καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι που αναγκαστικά πρέπει να αλλάξουμε”.

Οι καλύτεροι στον τελικό

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μίλησε και για τις άλλες ομάδες συγκριτικά με την Team Usa, την Αργεντινή και την Ισπανία, αλλά και τη Γαλλία που κατάφερε να αποκλείσει την ομάδα του στα προημιτελικά του θεσμού.

“Κάποιοι παίκτες αγωνίζονται μαζί για οκτώ, εννιά, δέκα χρόνια. Αυτή η ομάδα απλά θα συνεχίζει να βελτιώνεται. Είναι δύσκολο να διαφωνήσω ότι μόλις βρεθήκαμε μαζί και ποτέ δεν είχαμε παίξει ως σύνολο στο παρελθόν.

Οι καλύτερες ομάδες βρίσκονται στον τελικό. Η Γαλλία ήταν καλύτερη από εμάς. Χάσαμε και τώρα προχωράμε μπροστά”, κατέληξε ο κόουτς των Σπερς και της αμερικανικής εθνικής ομάδας που κατέληξε στην έβδομη θέση που ήταν η χειρότερη στην ιστορία της.

Star Balm