Το ΝΒΑ ήρθε στην Κύπρο (pics)

0

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, τα drafts του Junior NBA Cyprus, από το οποίο ενδεχομένως να προβάλουν τα αστέρια του μέλλοντος. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα για τρίτη χρονιά και η οποία κεντρίζει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού μαθητών από όλη την Κύπρο, είτε μέσω της συμμετοχής, είτε μέσω της παρακολούθησης των αγώνων.

Σε αυτό το παγκύπριο τουρνουά θα λάβουν μέρος 30 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες (δυτική και ανατολική). Θα συμμετάσχουν 18 σχολεία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου, ενώ το φάιναλ φορ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

«Η δράση μέσω του Junior NBA League αποτελεί ένα από τα πολλά προγράμματα τα οποία έχει προγραμματίσει και υλοποίηση με απόλυτη επιτυχία η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από το 2018, με μοναδικό στόχο την προώθηση του αθλήματος της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο, ώστε νέα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και να ασχοληθούν με αυτό. Μια διαδικασία μέσα από την οποία προσδοκούμε να δώσουμε τα σωστά ερεθίσματα και να δημιουργήσουμε σταδιακά μέσα σε σωστές βάσεις, σωστούς αθλητές / αθλήτριες και μελλοντικά πρότυπα της κυπριακής καλαθόσφαιρας και της κοινωνίας μας» είπε στην ομιλία του στη σημερινή εκδήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΚ, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης.

Στήριξη και συγχαρητήρια

«Το Υπουργείο στηρίζει από την πρώτη χρονιά τη διοργάνωση και θα συνεχίσει να το κάνει προκειμένου να μεγαλώσει κι άλλο» δήλωσε ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Νεόφυτος Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Καταναλωτικής Αγοράς, κ. Πέτρος Χαραλάμπους, τόνισε ότι η So Easy pay as you go από τη Cytamobile Vodafone ήταν από την πρώτη χρονιά δίπλα στο Juniors ΝΒΑ Cyprus και η Cytavision μεταδίδει αποσπάσματα από κάθε αγωνιστική και όλους τους τελικούς. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Το φάιναλ φορ, το οποίο θα γίνει στις 4/3, θα είναι ζωντανά από τη Cytavision.

Ο Adrian Carrion είπε ότι είναι ένα από τα πιο καλά πρωταθλήματα που γίνονται στην Ευρώπη σε Junior NBA, ένα από τις 25 χώρες που γίνεται και έδωσε συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία.

Τέλος, ο θρύλος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ, Ντράγκαν Τάρλατς, ο οποίος είναι Πρεσβευτής NBA Junior Eυρώπης, σημείωσε ότι είναι χαρά και τιμή του να είναι εδώ για τρίτη χρονιά και να στηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Junior NBA Cyprus πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΚΟΚ με το ΝΒΑ και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγός της διοργάνωσης είναι η soeasy από τη Cytamobile-Vodafone, ενώ Επίσημος Τηλεοπτικός Συνεργάτης είναι η Cytavision.

*** Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση ***