Πραγματοποιήθηκε το draft του Junior NBA Cyprus/ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!

0

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, τα drafts του Junior NBA Cyprus στο οποίο θα συμμετέχουν τα αστέρια του μέλλοντος! Η διοργάνωση θα λάβει χώρα για 4η διαδοχική χρονιά και κεντρίζει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού μαθητών από όλη την Κύπρο, είτε μέσω της συμμετοχής, είτε μέσω της παρακολούθησης των αγώνων.

Σε αυτό το Παγκύπριο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 30 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες (δυτική και ανατολική). Θα συμμετάσχουν 22 σχολεία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2023, ενώ το φάιναλ φορ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης ανέφερε:

«Η δράση μέσω του Junior NBA League αποτελεί ένα από τα πολλά προγράμματα τα οποία έχει προγραμματίσει και υλοποίηση με απόλυτη επιτυχία η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από το 2018, με μοναδικό στόχο την προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στην Κύπρο, ώστε νέα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και να ασχοληθούν με αυτό.

Μια διαδικασία μέσα από την οποία προσδοκούμε να δώσουμε τα σωστά ερεθίσματα και να δημιουργήσουμε σταδιακά μέσα σε σωστές βάσεις, σωστούς αθλητές / αθλήτριες και μελλοντικά πρότυπα του κυπριακού μπάσκετ και της κοινωνίας μας».

Δίπλα στο Junior NBA το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

«Το Υπουργείο στηρίζει από την πρώτη χρονιά τη διοργάνωση και θα συνεχίσει να το κάνει προκειμένου να μεγαλώσει κι άλλο» δήλωσε η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κα Θεότη Ππούρου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Junior NBA Cyprus πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΚΟΚ με το ΝΒΑ και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Επίσημος Τηλεοπτικός Συνεργάτης είναι η Cytavision.

** Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση **