Πρίφτης: ”Να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ”

0

Την πρώτη του προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε ο Άρης, στο περιθώριο της οποίας μίλησε ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της νέας σεζόν αλλά και το ρόστερ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης:

«Θέλω να ευχηθώ καλό χειμώνα και καλή σεζόν, με υγεία σε όλους Οι σκέψεις μας για τη σεζόν που έρχεται είναι πολλές. Όπως πάντα, εστιάζουμε στην πρώτη σκέψη που είναι η επόμενη προπόνηση και βήμα βήμα να μπορέσουμε αυτό το ρόστερ που διαμορφώσαμε να το κάνουμε με όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή, σύμπνοια και συλλογικό πνεύμα ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όλη τη χρονιά», ανέφερε αρχικά ο κόουτς του Άρη.

Για το αν έχει ανέβει ο πήχης των στόχων: «Κατ’ αρχήν όπως γνωρίζετε, οι οικονομικές δυνατότητες της ομάδας έχουν αυξηθεί Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κάναμε ακόμα ένα βήμα και μπορέσαμε να εντάξουμε στην ομάδα θεωρητικά καλύτερους παίκτες, όλα αυτά αποδεικνύονται και θα εφαρμοστούν στην πράξη μέσα στο γήπεδο. Ο κ. Λάσκαρης και πέρυσι, αλλά και φέτος, μας έδωσε αυτήν τη δυνατότητα και με πολλή μελέτη, αρκετή επικοινωνία, πολλή ανάλυση και αρκετή υπομονή, διαμορφώσαμε αυτό το ρόστερ, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι για το οποίο μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουμε μία τελική απόφαση. Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και με το τι κάνουν και οι άλλοι. Διαμορφώσαμε ένα ρόστερ το οποίο θεωρητικά είναι πιο ανταγωνιστικό και με αρκετό ταλέντο, το οποίο όμως έχει και αρκετές αδυναμίες. Δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω κάποιον στόχο. Υπάρχουν αρκετοί στόχοι που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, στο γεγονός ότι πρέπει να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα, να αποκτήσουμε μία ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται εύκολο, αλλά γίνεται δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή, πολύ μεγάλη θέληση και διάθεση συνεργασίας».

Για το αν θα υπάρξει και προσθήκη έκτου ξένου παίκτη: «Έχουμε να εντάξουμε στο ρόστερ έναν κοινοτικό παίκτη και εκεί θα σταματήσουμε. Δεν είναι στα άμεσα, ούτε στα μελλοντικά πλάνα μας να κάνουμε μία προσθήκη. Φυσικά η χρονιά είναι μεγάλη, οι συνθήκες πολλές φορές αλλάζουν και αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ίσως το κάνουμε, το καλό της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα. Η κενή θέση ξένου μπορεί να λειτουργήσει ως μία ασφάλεια, αλλά σε πρώτη φάση δεν είναι στα πλάνα μας να κάνουμε επιπλέον κίνηση. Αν μπορούμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως την ξεκινάμε, για μας αυτό είναι το ιδανικό».

Για το τι θα θεωρηθεί επιτυχία, στο αγωνιστικό κομμάτι: «Κατ’ αρχήν να παίξουμε καλό μπάσκετ, να αρέσει στον κόσμο αυτό που θα κάνουμε στις τέσσερις γραμμές. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε όπως κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας μία καλή παρουσία στην Ευρώπη και μία σταθερή παρουσία και απόδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το στιλ μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα: «Έχουμε ταχύτητα, πιο γρήγορα πόδια και περισσότερη δύναμη μέσα στο καλάθι σε σχέση με πέρυσι. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και πιο πιεστικά στην άμυνα, να εκτελέσουμε τα πάντα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Από κει και πέρα, βλέποντας και τους παίκτες μέρα με τη μέρα θα βάλουμε κι άλλα κομμάτια στο παιχνίδι μας, που αφορούν το σετ παιχνίδι το οποίο είναι χαρακτηριστικό της λίγκας μας».

Για το Champions League: «Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο, όπου οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Είναι πρόωρο να πούμε κάτι περισσότερο, έχω δει επιδερμικά τις ομάδες, δεν τις έχω μελετήσει περισσότερο. Πιστεύω ότι το γεγονός ότι προκρίνονται τέσσερις από τις οκτώ ομάδες στην επόμενη φάση δημιουργεί έναν συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με πέρυσι όπου περνούσαν οι τέσσερις από τους έξι. Σε επίπεδο αριθμού αγώνων, στην πρώτη φάση είναι σαν να παίζουμε και τις δύο πρώτες φάσεις του περσινού Eurocup. Θα δούμε, βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι».

Coffee House