Πρίντεζης: «Το Παγκόσμιο ίσως είναι η τελευταία μου διοργάνωση με την Εθνική»

0
ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏÕ ÊÕÐÅËËÏÕ / ÅËËÁÄÁ - ÓÅÑÂÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ένας στρατιώτης της εθνικής ομάδας και όποτε αγωνίζεται με τα γαλανόλευκα δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού φωνάζει «παρών» και για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με τον έμπειρο άσο μάλιστα να δηλώνει αυτή ίσως είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που θα λάβει μέρος με την Εθνική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού στον ΣΠΟΡ FM 94.6: 

– Για το αν το Παγκόσμιο της Κίνας είναι μια καλή ευκαιρία για να διακριθεί η Εθνική μας: «Κάθε τουρνουά με την Εθνική είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση και ιδιαίτερα στα νοκ-άουτ παιχνίδια σε τέτοιες διοργανώσεις».

– Για το αν συσπείρωσαν τη «γαλανόλευκη» οι ιδιαίτερες συνθήκες των προκριματικών: «Η Εθνική ομάδα είναι κάτι το οποίο αγαπάει κάθε αθλητής και κάθε Έλληνας. Το μπάσκετ παραμένει το εθνικό μας σπορ. Θεωρώ ότι όσοι παίζουν για το εθνόσημο δίνουν το 100% και ξεπερνούν όλα τα προβλήματα. Όταν εμφανίστηκαν δυσκολίες με τους αγώνες Ευρωλίγκας και προκριματικών, όπου δεν μπορούσαμε να παρεβρεθούμε, μας συσπείρωσαν ακόμα περισσότερο».

– Για το ποια είναι η άποψή του όσον αφορά τα «παράθυρα» της FIBA:  «Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν κάποιες αποφάσεις και για να το κάνουν, κάτι καλύτερο θα γνωρίζουν. Ωστόσο στην περίπτωση της Σλοβενίας, το γεγονός πως αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο είναι άδικο, κακά τα ψέματα».

Στην ερώτηση για το αν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, απάντησε: «Ίσως»…