Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ: «Αναπόφευκτη η διακοπή. Αντιμετωπίζουμε ένα… μακελειό»

0

Αναπόφευκτη ήταν η οριστική διακοπή όλης της μπασκετικής δραστηριότητας στην Ιταλία, εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του αθλήματος, Τζάνι Πετρούτσι.

Η υγεία αποτελεί προτεραιότητα αυτή την στιγμή και όχι ο αθλητισμός, όπως τόνισε ο Τζάνι Πετρούτσι.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ιταλίας δήλωσε πως η χώρα του αντιμετωπίζει ένα… μακελειό, εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης του κορωνοϊού και γι’ αυτό η απόφαση για την οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ήταν αναπόφευκτη και απολύτως σωστή.

«Ήταν μία επώδυνη, αλλά αναπόφευκτη απόφαση. Είμαι ενάντια σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Για την κοινωνία και για το αθλητικό κίνημα είναι μεγάλη απώλεια αυτό, ωστόσο είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να διακοπούν. Είναι ανώφελο να προχωρήσουμε με ημίμετρα, καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Αντιμετωπίζουμε ένα… μακελειό. Τώρα, θα πρέπει να σκεφτούμε την υγεία μας και να δούμε αύριο πως θα είναι η κοινωνία και ο αθλητισμός. Αύτη την στιγμή, ο αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα», ήταν τα λόγια του προέδρου της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ στο «Radio Sportiva».

From Sport-fm.Gr