Πρόεδρος Σερβίας: “Θα θυμόμαστε για πάντα τον μαχητή Γέλοβατς”

0

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε συγκλονισμένος για την απώλεια του συμπατριώτη του που έδωσε μια γενναία μάχη ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Στέφαν Γέλοβατς έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 5/12 σε ηλικία 32 ετών, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο… «Ο μαχητής μας, ο αδερφός μας, ο Stevan έγινε άγγελος. Πέταξε στους ουρανούς…» ήταν το συγκινητικό μήνυμα της ΚΑΕ ΑΕΚ, ενημερώνοντας για την τραγική είδηση που σκόρπισε τη θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο γίγαντας των 208 εκατοστών, ένα παιδί από το Νόβι Σανντ που ήθελε να παίξει μπάσκετ ήταν σε καταστολή εδώ και αρκετές μέρες δίνοντας μια γενναία αλλά άνιση μάχη, με τους γιατρούς να περιμένουν την αντίδραση του οργανισμού του, δίχως αποτέλεσμα… Τις προηγούμενες ημέρες διακομίστηκε στη Σερβία όπου δόθηκε το τέλος, αφού προηγουμένως η οικογένειά του ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε καμία ελπίδα επιστροφής.

Ο θάνατος του Γέλοβατς συγκλόνισε τη Σερβία. Πολλοί μπασκετμπολίστες και ομάδες έστειλαν τα συλλυπητήριά τους ενώ το δικό του μήνυμα έστειλε επίσης μέσω Twitter ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Είμαι συγκλονισμένος με τον θάνατο του Στέφαν Γέλοβατς, ενός σπουδαίου μπασκετμπολίστα και αθλητή της ΑΕΚ. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τη μαχητικότητά του και την ενέργεια που έβγαζε σε κάθε παιχνίδι. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συμπαίκτες, στους συναδέλφους και τους φίλους του δικού μας Στέφαν».

gazzetta.gr