Προς τους γονείς: Τα παιδιά σας έχουν προπονητές, δεν σας χρειάζονται!

0

Tο CB στέλνει μήνυμα στους γονείς των νεαρών αθλητών που το έχουν δει… Φιλ Τζάκσον.

Αγαπητοί γονείς,

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο από μέρους σας που ωθήσατε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ.

Με τόσο βεβαρυμμένο πρόγραμμα που έχουν τα παιδιά με σχολεία, φροντιστήρια και ξένες γλώσσες σας αξίζουν συγχαρητήρια που τους επιτρέπετε να διασκεδάσουν και παράλληλα να αθληθούν παίζοντας το ομορφότερο άθλημα του κόσμου, την καλαθόσφαιρα. Που σπαταλάτε προσωπικό χρόνο για να τα πάτε στην προπόνηση όταν και το δικό σας πρόγραμμα είναι πιεσμένο.

Ως εδώ όμως με τα συγχαρητήρια…

Διότι κάποιοι από εσάς ξεφεύγετε. Πηγαίνετε στο γήπεδο και φωνάζετε. Πηγαίνετε στο γήπεδο και τσακώνεστε με άλλους γονείς. Πηγαίνετε στο γήπεδο και δίνετε εντολές στα παιδιά και τους προπονητές τους.

Νομίζετε πως ξέρετε περισσότερα από τους ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους για το άθλημα. Σε πρώην παίκτες και προπονητές που έχουν σπουδάσει το μπάσκετ.

Νομίζετε ότι το παιδί σας είναι το καλύτερο του κόσμου και θα γίνει ο νέος Γιάννης Αντετοκούνμπο για να λύσει και τα δικά σας προβλήματα.

ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!

Τίποτα δεν ξέρετε.

Δουλειά σας είναι να είστε δίπλα στα παιδιά σας και να τα χειροκροτείτε.

Αν δεν παίζουν πολύ ή δεν παίζουν καλά να τα συμβουλεύσετε να προσπαθήσουν περισσότερο για να βελτιωθούν και να συνεχίσουν να διασκεδάζουν με αυτό που αγαπούν, το μπάσκετ μας.

Όταν φωνάζετε από την κερκίδα στον προπονητή και τους διαιτητές, όταν βρίζετε και όταν πλακώνεστε με άλλους γονείς ξέρετε τι νιώθουν τα παιδιά σας για εσάς; ΝΤΡΟΠΗ.

Μπορεί να μη σας το λένε, αλλά ντρέπονται για εσάς και σίγουρα δεν παίρνουν το καλό παράδειγμα.

Σιωπή λοιπόν και ενθάρρυνση.

Τα παιδιά σας χρειάζονται δίπλα τους αλλά όχι έτσι.

Τα παιδιά σας χρειάζονται το δικό σας χειροκρότημα, το δικό σας «δεν πειράζει», το δικό σας «μπράβο». Δεν χρειάζονται να τους παρατηρήσετε γιατί δεν σούταραν ή γιατί δεν πάσαραν. Δεν χρειάζονται να κράζετε τον προπονητή τους.

Τα παιδιά σας έχουν προπονητές, δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο από εσάς.
Πάρτε το αλλιώς.

Μετά τιμής,

CYPRUSBASKET

ΥΓ: Προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε όλους τους γονείς, αλλά σε εκείνους που το έχουν δει Φιλ Τζάκσον.

ΥΓ1: Καλή χρονιά!

Image


Coffee House