Πρωτάθλημα Γυναικών: Το «αιώνιο» ντέρμπι στο επίκεντρο!

0

Δεν μπορεί, γιατί δε γίνεται αλλιώς! Όταν υπάρχει παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον Κεραυνό, στο Γυναικείο καλαθοσφαιρικό μας χώρο, δεν μπορεί παρά να μην είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτό το ντέρμπι!

Μιλάμε για τις δυο παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, κάτι άλλωστε που και οι… μπάλες και τα καλάθια, το… ξέρουν!

Επομένως, η σημερινή αναμέτρηση δεσπόζει του προγράμματος, όσον αφορά τις αναμετρήσεις για τη 10η αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Από εκεί και πέρα, αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΕΘΑ και στην Αναγέννηση, που έχει να κάνει με την κοινή προσπάθεια και των δυο ομάδων, για να τερματίσουν στην 4η θέση, τη στιγμή που η Ανόρθωση, είναι το λογικό φαβορί στο κυανόλευκο ντέρμπι, που θα γίνει στη Β` τεχνική σχολή Λεμεσού, όπου θα υποδεχθεί την ΕΝΑΔ.

Εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της, ταυτόχρονα θα εκμεταλλευθεί και το αποτέλεσμα του ντέρμπι (το οποίο θα γνωρίζει) και επομένως, είτε θα πιάσει κορυφή, ισόβαθμη της ΑΕΛ, ή θα ξεφύγει στο +2 από τον Κεραυνό!

Τα δεδομένα του ντέρμπι

Με νίκη, η ΑΕΛ αφήνει… οριστικά εκτός διεκδίκησης πρωτιάς τον Κεραυνό! Θα τον αφήσει στο -3, αλλά η ουσιώδης απόσταση, θα είναι στο -4, καθώς θα τον έχει κερδίσει και στα δυο μεταξύ τους παιχνίδια.

Με νίκη ο Κεραυνός πλησιάζει στο -1 και η κατάσταση στην κορυφή θα… μπλεχτεί καθώς εφόσον η Ανόρθωση νικήσει την ΕΝΑΔ (που είναι το λογικό), τότε η απόσταση από την πρώτη, ως την 3η θέση, θα είναι στον ένα βαθμό!

Ωστόσο ο Κεραυνός θέλει και κάλυψη της διαφοράς, με την οποία είχε χάσει στο ντέρμπι του πρώτου γύρου (-10 με σκορ 48-58). Αν τα καταφέρει, τότε θα πλεονεκτήσει σε βάρος της ΑΕΛ, σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το +7 που θέλει η ΕΘΑ

Όσον αφορά τη μάχη για την 4η θέση, η ΕΘΑ θέλει να κερδίσει με διαφορά 7 πόντων (και άνω) την Αναγέννηση, ούτως ώστε να πλεονεκτήσει σε βάρος των «πορτοκαλί», σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας.

Αν όμως κερδίσει η Αναγέννηση, τότε θα γίνει το μεγάλο φαβορί για να μπει αυτή στην 4αδα!

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:

ΑΕΛ – Κεραυνός (Ν. Σολομωνίδης, 12:00)

ΕΘΑ – Αναγέννηση (Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία, 13:00)

Ανόρθωση – ΕΝΑΔ (Β` τεχνική σχολή Λεμεσού, 17:00)

Ρεπό: Phoenix MJ Basket Plus