Πρώτη ήττα για ΝΙVEA

1

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι στο Στρόβολο, η Cyprusbasket.net / Αχιλλέας υποχρέωσε την ΝIVEA στην πρώτη της ήττα στο φετινό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας με 68-78. Το σύνολο του Πάρη Παπαέλληνα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και με σωστές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε νωρίς με μια διαφορά 10 πόντων έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Στυλιανίδη, Παύλου, Μάτιτς και Μακρή. Αντίθετα οι παίκτες του Αχιλλέα ήταν πολύ άστοχοι και με κακές επιλογές στην επίθεση δυσκολεύονταν πολύ να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι, ενώ και στην άμυνα δέχονταν εύκολα καλάθια.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την NIVEA να προηγείται με 12 πόντους 23-11 και να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε με την ΝIVEA να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας φτάνοντας την μέχρι και τους 16 πόντους. Κάπου εκεί υπήρξε η αντίδραση για την ομάδα του Αχιλλέα, που με μπροστάρηδες τους Αναστασιάδη – Μουκτάρη κατάφερε να “ψαλιδίσει” τη διαφορά και το ημίχρονο έληξε 43-36.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αχιλλέας μπήκε πιο δυνατά και σιγά-σιγά κατάφερε να έρθει ακόμα πιο κοντά στο σκορ. Σαν να μη έφτανε αυτό για την ομάδα της NIVEA στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού έχασε με τραυματισμό τον καλύτερό της παίκτη, Άλεξ Μάτιτς, ενώ αποχώρησε με τραυματισμό και ο Λούκιτς. Η πλάστιγγα έγερνε φανερά προς τη μεριά των Καϊμακλιωτών που παρά το γεγονός ότι έχασαν και αυτοί τον Σωκράτους με τραυματισμό είχαν περισσότερες επιλογές. Η είσοδος στον αγώνα σε εκείνο το σημείο του Κωνσταντίνου Θεοχαρίδη ήταν καθοριστική αφού έδωσε πολλή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση για τους νικητές που κατάφεραν πλέον να κυριαρχήσει στον παιχνίδι και να ξεφύγουν στο σκορ. To τελικό σκορ βρήκε την ομάδα του Καϊμακλίου να πανηγυρίζει μία νίκη γοήτρου και την NIVEA να δέχεται τη πρώτη της ήττα.
Από τον Αχιλλέα διακρίθηκαν οι Αναστασιάδης, Μουχτάρης και ο Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης, που για άλλη μια φορά όσο αγωνίστηκε, ήταν πολύ ουσιαστικός και έκανε τη διαφορά. Ο Σερδάρης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πολύ θετικός όσο αγωνίστηκε ήταν και ο Νεοκλής Θεοχαρίδης. Από την NIVEA εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Μακρής ενώ οι Παύλου, Στυλιανίδης Μάτιτς είχαν καλή απόδοση μόνο στο πρώτο ημίχρονο.
Τα δεκάλεπτα 23-11 43-36 54-61 68-78
ΝIVEA  Παύλου 8(1), Μάτιτς 18 (1), Ζάριτς 4, Στυλιανίδης 8(1), Μακρής 25(3), Παπαέλληνας Γ. 2, Παπαέλληνας Ε. 2, Ασσιώτης 1, Λούκιτς
ΑΧΙΛΛΕΑΣ   Κωνσταντίνου 3, Αναστασιάδης 27(2), Μουκτάρης 11, Θεοχαρίδης Κ. 9, Σωκράτους 5, Σερδάρης 11(3), Γεωργίου 3(1), Κοσνταντίνοφ Μ. 3(1), Θεοχαρίδης Ν. 6
 Από την NIVEA  απουσίασαν οι Ζαχαρίου και Γρηγορίου και από τον Αχιλλέα ο Νένκοφ
Οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 5-1
  Επόμενη αγωνιστική ο Αχιλλέας αγωνίζεται με την αστυνομία και η NIVEA  με την Pn99.