Ραφαέλλα Σάββα: Η Παφίτισσα που διαπρέπει στις ΗΠΑ! (pic’s)

0

Η γυναικεία καλαθόσφαιρα έχει μια αρκετά καλή νέα γενιά και η Ραφαέλλα Σάββα αποτελεί ένα από τα κορίτσια που μπορεί να προσφέρει πράγματα στο μέλλον αν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτούς τους ρυθμούς.

Αποτελεί προϊόν των πολύ καλών τμημάτων υποδομής του ΑΠΟΠ, ο οποίος βγάζει διαρκώς ελπιδοφόρα κορίτσια και φέτος έκανε πράξη το όνειρό της, μετακομίζοντας στις ΗΠΑ για να παίξει στο κολεγιακό πρωτάθλημα του ΗΠΑ.

Οι Cardinals από τo York της έδωσαν την ευκαιρία και παρότι είναι freshman καταφέρνει να στέκεται επάξια στο εξαιρετικά απαιτητικό επίπεδο και να γεμίζει με χαμόγελα και περηφάνια όσους την γνωρίζουν.

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στο αμερικανικό στυλ παιχνιδιού και σκοράρει κατά μέσο όρο 7, μοιράζοντας παράλληλα περισσότερες από 3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Η 20χρονη παίκτρια είναι από την Πάφο και το μπάσκετ μπήκε στη ζωή της όταν ήταν 14 ετών, με τον Κωνσταντίνο Καραπίττη να έχει συμβάλει αποφασιστικά όλα αυτά τα χρόνια στην εξέλιξή της. Λόγω του μεγάλου ζήλου και της αγάπης της για το μπάσκετ, αναπτύχθηκε ραγδαία και καθιερώθηκε άμεσα στις κορασίδες του ΑΠΟΠ, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο παγκύπριο πρωτάθλημα.

Μέσα στην επόμενη διετία, έγινε βασικό στέλεχος των ομάδων νεανίδων και γυναικών, ούσα για δύο συνεχόμενες φορές φιναλίστ στο Κύπελλο Γυναικών και δευτεραθλήτρια στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, υπήρξε αριστούχα μαθήτρια και το 2015 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Πάφου με βαθμό “20”, ενώ το ίδιο καλοκαίρι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Κ18 Γυναικών, που έλαβαν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας, έχοντας δίπλα της τις συμπαίκτριές της στον ΑΠΟΠ, Μαρίτσα Ευσταθίου και Χάρις Πέτρου. Οι άνθρωποι του Παφίτικου σωματείου την περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές της.