Σφαιρόπουλος: «Για αυτό δεν έπαιξε ο Γιάνγκ»

0

Ικανοποιημένος ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει πως άπαντες πρέπει να μείνουν ταπεινοί, ενώ παράλληλα εξήγησε γιατί δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ματς ο Πάτρικ Γιάνγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ήμασταν πολύ κοντά στο πλάνο που είχαμε πριν το παιχνίδι. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εκτελέσαμε σωστά τα σημεία στα οποία είχαμε εστιάσει, αμυντικά και επιθετικά. Ήταν πολύ σημαντικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε μέσω της άμυνάς μας αφήνοντας την Εφές να πετύχει μόλις 11 πόντους. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, λόγω της άμυνάς μας, αλλά και επιθετικά είχαμε καλό ρυθμό, κάτι που έρχεται από την άμυνα. Είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και γενικά όσοι ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν την ομάδα να πάρει τη νίκη. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να παίξει ο Πάτρικ Γιανγκ, αλλά μίλησα μαζί του και είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ήταν δική μου απόφαση η μη χρησιμοποίησή του, για λόγους τακτικής και τίποτε άλλο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους, κάναμε απλά το 1-0 και πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι. Είτε κερδίζεις με έναν είτε με 15 πόντους είναι το ίδιο και με 1-0 δεν πας στο Final Four. Στο επόμενο ματς πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, γιατί θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο. Έχουμε παίκτες με εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Και σε αυτό το ματς θέλουμε πάλι τον κόσμο να μας υποστηρίξει. Είναι μια σειρά και όλα μπορούν να συμβούν.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται το σύνολό του, έχει τον ηγέτη της, έχει έναν κορμό για πολλά χρόνια και διαθέτουμε ένα σύνολο που όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Χαίρομαι γιατί ήταν όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν. Ετσι πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει όλοι να το κάνουν αυτό και χαίρομαι που το έκαναν. Ελπίζω να το κάνουν και στη συνέχεια. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Η ομάδα προετοιμάζεται γι’ αυτά τα ματς όλη τη χρονιά, δεν περιμένει να δουλέψει τώρα γι’ αυτά τα παιχνίδια. Ασφαλώς δουλέψαμε σε κάποια πράγματα, αλλά μως δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Να έχουμε οδηγό την καλή μας απόδοση απόψε, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε».