Σκαραφίγκας, ο έβδομος…

0

Του Αντώνη Κατσαρού

Με μεγάλη μου λύπη άκουσα το νέο πως ακόμα ένας προπονητής αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του κου Γιώργου Σκαραφίγκα ο οποίος δήλωσε παραίτηση από την τεχνική ηγεσία της ΕΘΑ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας της Έγκωμης με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, όμως το κυπριακό πρωτάθλημα θα πρέπει να αισθάνεται πιο φτωχό, καθώς ο κος Σκαραφίγκας είναι ένας προπονητής που γνωρίζει και κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Η ΕΘΑ με τον κο Σκαραφίγκα στον πάγκο της έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ, φτάνοντας σε ψηλά σκορ στα περισσότερα παιχνίδια και κοντράροντας όλους τους αντιπάλους της. Ίσως θα μπορούσε να φτάσει την ομάδα ακόμα πιο ψηλά, εάν είχε στη διάθεσή του μεγαλύτερο ρόστερ. Πάντως αντιλαμβάνομαι ότι ο κος Σκαραφίγκας αποχωρεί από τη Κύπρο με αρκετά παράπονα προς διάφορες κατευθύνσεις, που στα περισσότερα πιθανόν να έχει δίκιο.

Αφού ευχηθώ καλή συνέχεια στον προπονητή κο Σκαραφίγκα, να σημειώσουμε ότι είναι η 7η αποχώρηση προπονητή στη φετινή σεζόν. Από την ΕΘΑ και τον Απόλλων αποχώρησαν δύο προπονητές μέχρι τώρα (Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Σκαραφίγκας για την ΕΘΑ, Λάινελ Γκάρετ και Δημήτρης Παπαδόπουλος για τον Απόλλων), ενώ από ένας αποχώρησαν από ΑΕΚ (Γιώργος Κετσελίδης), ΑΠΟΕΛ (Παναγιώτης Γιανναράς) και Παραλίμνι (Ιωάννης Λίβανος).