Σωστή η τοποθέτηση του Μουζουρίδη, σωστός και ο ΠΑΣΚ  / Η άποψή μου

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης σχολιάζει τις τοποθετήσεις Μουζουρίδη και ΠΑΣΚ και εκφράζει την άποψή του για το θέμα της αύξησης των ξένων στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια το CB φωνάζει και παλεύει για τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή. Για το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κόσμου γενικά εξατμίστηκε και πόσο απαραίτητη είναι η σωστή εικόνα της Εθνικής μας ομάδας.

Και ειδικά για το πόσο τα Media είχαν εξαφανιστεί από το χώρο του μπάσκετ.

Oι φωνές μας ακούστηκαν και εισακούστηκαν όπως και η δουλειά που κάνουμε με τη δημιουργία podcasts, με websites αλλά και ραδιοφωνικών εκπομπών. Ξαφνικά το μπάσκετ είναι παντού και υπάρχει φωνή από πολλούς δημοσιογράφους που ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του.

Καλύτερος κριτής είναι το γήπεδο και φέτος είχαμε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα με το πιο έντονο ενδιαφέρον τα τελευταία 20 χρόνια.

Δεν προσπαθώ να σας πω ότι εμείς τα κάναμε όλα καλά. Αντιθέτως θέλω να πω ότι πλέον μαζί ακολουθούμε τη σωστή κατεύθυνση για την καλαθόσφαιρά μας που όλοι καθημερινά πονούμε και αγαπούμε.

Διαβάσαμε την τοποθέτηση του Προέδρου της ομοσπονδίας Ανδρέα Μουζουρίδη και του ΠΑΣΚ οι οποίες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

Ακούω ομάδες να θέλουν τέσσερις ξένους.

Ακούω ομάδες να θέλουν να έρθουν στην πρώτη κατηγορία.

Ακούω κουτσομπολιά καθημερινά που αφορούν κύπριους παίκτες.

Βασικά το ενδιαφέρον είναι έντονο πλέον με το Κυπριακό στοιχείο.

Θυμίζω ότι ο Κεραυνός ξεκίνησε τον προγραμματισμό του με τρεις ξένους και κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του και για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού μπάσκετ.

Θυμίζω ότι η εθνική μας έκανε νίκη σε παγκόσμιο προκριματικό μετά από τόσα χρόνια.

Θυμίζω τα νέα ταλέντα που βγήκαν φέτος όπως είναι όπως ο Πασσιαλής, ο Τρετιακοφ και ο Τίγκας.

Θυμίζω ότι όλες οι ομάδες μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και μέχρι την τελευταία αγωνιστική ακόμα και ο ΑΠΟΠ μπορούσε για εξάδα ενώ τρεις ομάδες πάλευαν για την τετράδα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Θυμίζω ότι υπάρχουν γεμάτες ακαδημίες, γεμάτες με κυπριακά ταλέντα να ζητάνε ελπίδα για το μέλλον.

Άρα κάντε υπομονή γιατί αν γίνουν τέσσερις οι ξένοι θα είναι πισωγύρισμα για τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος τους και φυσικά θα είναι πισωγύρισμα για το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ναι, τέσσερις, πέντε, έξι και …δέκα ξένους στο παρκέ ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί στην Euroleague και στο ΝΒΑ.

Απλά θα γυρεύουμε να διαβάζουμε τους πόντους των 10 Κύπριων που θα παίζουν στο πρωτάθλημά μας.

Θέλουμε βήματα μπροστά και ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!