Στην Ελλάδα για φιλικά η Εθνική Γυναικών

0

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει σήμερα (18/5) η Εθνική Γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει με την Cobalt, τον επίσημο αερομεταφορέα των Εθνικών Ομάδων της ΚΟΚ, θα παραμείνει μέχρι τις 20 Μαΐου όπου και θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια.

Την Πέμπτη (18/5) κόντρα στην Ηλιούπολη, την Παρασκευή (19/5) κόντρα στο Μοσχάτο και το Σάββατο (20/5) κόντρα στον Παναθηναϊκό Κ18. Μετά την ολοκλήρωση των τριών φιλικών, η Εθνική Γυναικών θα επιστρέψει στην Κύπρο για να συνεχίσει την προετοιμασία της, πριν και την συμμετοχή της στους ΑΜΚΕ.

Θυμίζουμε πως οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Σαν Μαρίνο, από τις 29 Μαΐου μέχρι και τις 3 Ιουνίου, στους οποίους θα συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες Καλαθοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών.

Το πρόγραμμα της Εθνική Γυναικών στους ΑΜΚΕ έχει ως εξής:

30/5 Μάλτα – Κύπρος

31/5 Κύπρος – Λουξεμβούργο

1/6 Κύπρος – Ισλανδία

Στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, κ. Μιχάλης Ματσεντίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εξασφαλίσαμε ένα ταξίδι στην Ελλάδα για φιλικούς αγώνες από την Ομοσπονδία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, επειδή είναι μία καινούργια ομάδα που φτιάχνουμε. Κάναμε μία μίξη με παλιές παίκτριες με κάποιες νεαρές. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να κάνουμε κάποια φιλικά, για να δούμε που είμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε».

Από την πλευρά της η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια Πέτρα Όρλοβιτς μίλησε επίσης στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την εξέλιξη και την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας:

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια. Είμαστε όλες μια χαρά, κάνουμε κάθε ημέρα προπόνηση. Θα πάμε τώρα για φιλικά στην Αθήνα, κάτι που θα μας βοηθήσει με την συνέχεια που θα πάμε στο Σαν Μαρίνο. Φυσικά ο στόχος μας είναι ένα μετάλλιο».

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένες τις δηλώσεις, με πλάνα από την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών.