Στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα συμμετάσχει η ΕΑΚ

7

Στο Ερασιτεχνικό Καλαθοσφαιρικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας ΟΠΑΠ της σεζόν του 2019 θα συμμετάσχει η ομάδα της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ)!

Η νεοσύστατη ομάδα της ΕΑΚ θα λάβει μέρος στην γ΄ κατηγορία, με το πρωτάθλημα να αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο. Ήδη στάλθηκε επιστολή προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, όπου ενημερώθηκαν για την πρόθεση συμμετοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ ανέθεσε στον δημοσιογράφο Βόρι Καραγιάννη την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας. Ο Βόρις διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζεται εδώ και χρόνια, ενώ τη δεκαετία του ’90 -ως έφηβος- είχε κληθεί στην προεθνική Κύπρου.

Στην ομάδα θα αγωνίζονται δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΑΚ, αλλά και φίλοι της Οργάνωσης. Προτεραιότητα, ασφαλώς, στη συμπερίληψη τους στο ρόστερ θα έχουν τα μέλη της Ένωσης.

Η ομάδα μπάσκετ της ΕΑΚ θα προπονείται μία φορά την εβδομάδα, με την πρώτη προπόνηση να υπολογίζεται πριν το τέλος του 2018, σε κλειστό γήπεδο στα δυτικά προάστια της Λευκωσίας και πέραν από τους παίκτες της ομάδας, στις προπονήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος όσα μέλη της ΕΑΚ θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για εκγύμναση και παιχνίδι.

Στόχοι της ομάδας μπάσκετ της ΕΑΚ, είναι η στήριξη στο πιο αγνό κομμάτι του αθλητισμού, που είναι ο ερασιτεχνισμός, η δημιουργία ευκαιρίας εκγύμνασης για τα μέλη της Οργάνωσης και η δημιουργία νέας πλατφόρμας προβολής των χορηγών και της δράσης της ΕΑΚ (κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Ερασιτεχνικό μαζεύει πολύ κόσμο στις κερκίδες και μεγάλη συμμετοχή). Για το σκοπό αυτό, το Δ.Σ. της ΕΑΚ ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές της, ΟΠΑΠ, Cyta, ΚΟΑ και Hercules, που κάνουν πιο εύκολη την προσπάθεια της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου για υλοποίηση των δράσεών της.

Για περαιτέρω πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της ομάδας Βόρι Καραγιάννη (99 595108).