Στο ύψος της η Κυπριακή Διαιτησία στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας/Κύπρου

0

Σε πολύ υψηλά στάνταρ -όπως και ολόκληρη η διοργάνωση- κινήθηκε και η διαιτησία στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου.

Με τον τηλεοπτικό φακό του AlfaSportsTV ν’αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα και κριτή (και με αυξημένη τη χρήση του replay) οι διαιτητές μας κράτησαν -ως επί το πλείστον- ψηλά τη σημαία της Κυπριακής διαιτησίας ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι είναι πλήρως εναρμονισμένοι και up to date με όλους τους καινούριους κανονισμούς και οδηγίες της FIBA.

Λάθη φυσικά έγιναν, όπως γίνονται ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο (βλέπε φετινά playoffs NBA Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς, κλάσικο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ή ακόμη και στον ημιτελικό του F4 της Euroleague Τσσκα Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης) όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα και μέρος του παιχνιδιού και η προσπάθεια που καταβάλουν οι Κύπριοι διαιτητές αξιοπρόσεχτοι. Εξάλλου η κάθε διαιτησία έχει διαφορετική φιλοσοφία και ύφος αναλόγως του ρεφ ή της κρισιμότητας του αγώνα και το στυλ των ομάδων και όσο υπάρχει ομοιομορφία στα σφυρίγματα και στις 2 πλευρές του παρκέ κανείς δε μπορεί να παραπονιέται για την εφαρμογή των κανονισμών.

ΥΓ Τον τίτλο του “αυστηρού” συνέχισε να επιβεβαιώνει στο τουρνουά ο ρεφ Ηλίας Ηλία που μοίραζε τις τεχνικές ποινές σαν καραμέλες.

ΥΓ2 Ο πρόεδρος των διαιτητών κύριος Μάριος Κυπριανού δείχνει να έχει αναρρώσει και επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του και η παρουσία του και μόνο στο παρκέ εμπνέει διαφορετικό κύρος και σεβασμό.

ΥΓ3 Για να ασκείται ευκολότερα το επάγγελμα του διαιτητή θα πρέπει να βοηθούν και οι καλαθοσφαιριστές με τρανότερο παράδειγμα όλων τον σπουδαίο τελικό μεταξύ Δ.Σ Αθήνας και Δ.Σ Λευκώσιας που εκτός του τεράστιου διακυβεύματος του τίτλου, κρίθηκε στον πόντο με τις 2 ομάδες να συγχαίρουν το τρίο της διαιτησίας.