Στους 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στα Τέμπη – Σήμερα ανασύρθηκαν 7 σοροί

0

Σήμερα έχουν ανασυρθεί συνολικά επτά απανθρακωμένες σοροί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Στους 46 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογάννης, η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα και οι έρευνες επικεντρωνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της 2ης θέσης.

Από το πρωί σήμερα έχουν ανασυρθεί συνολικά επτά απανθρακωμένες σοροί, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Συνεχίζονται οι έρευνες

To τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας τους δυστυχήματος στα Τέμπη επιχειρούν να τεμαχίσουν τα συνεργεία, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί, καθώς εκεί επικεντρώνονται από εδώ και πέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών.

Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.
Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα – βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

Πηγή: skai.gr