Στρέφει τα πυρά στη ΚΟΚ ο Ζαχαρίου/”Δεν πρόκειται να ξαναβιώσουμε τις περσινές τραγελαφικές συνθήκες”

0

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κεραυνού Στροβόλου Αλέξης Ζαχαρίου μας ενημέρωσε για τις απόψεις και τις ανησυχίες της διοίκησης του σωματίου μετά τον πρώτο τελικό και για την υπόλοιπη σειρά

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είπε αποκλειστικά στο cyprusbasket.net 

Την Παρασκευή διεξήχθη ακόμα ένα θρίλερ μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων της τελευταίας δεκαετίας. Άξια ξανά και οι 2 στους φετινούς τελικούς διεκδικούν τον τίτλο με διαφορετικό στυλ (η μια στηρίζετε στην εμπειρία και η άλλη στην φρεσκάδα με ανανεωμένο ρόστερ, όμως και οι 2 με το ίδιο πάθος, ένταση, διάθεση και θέληση. Στο χθεσινό πρώτο τελικό και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν την νίκη με όλα τα πιο πάνω και παρουσιάστηκαν πανέτοιμες. Δυστυχώς όμως η διαιτησία δεν παρουσιάστηκε το ίδιο έτοιμη για το παιχνίδι.

Περισσότερο φοβισμένη ήταν παρά έτοιμη. Με αρκετά λάθη σε όλο το παιχνίδι γενικώς. Χωρίς να αναπτυχθώ περισσότερο να παραθέσω απλά 2-3 στοιχεία.

37 βολές η ΑΕΚ… αποβολή του αρχηγού μας Σάιμον Μιχαήλ με 2 αμφισβητούμενα αντιαθλητικά, 2 ξένοι μας καθηλωμένοι με 4ο φάουλ από το 25.

Δεν είναι δικαιολογία που χάσαμε τα πιο πάνω, όμως τα επισημάνω διότι επηρεάζουν την απόδοση απέναντι σε μια ισοδύναμη ομάδα.

Ο πιο σημαντικός λόγος που αποφασίσαμε να εξωτερικεύσουμε τα πιο πάνω , είναι για να πάρουμε απαντήσεις στα πιο κάτω:

1) Ενώ αποφασίστηκε και η ομοσπονδία (ΚΟΚ) δεσμεύτηκε για 2 ξένους στους τελικούς, γιατί για ακόμα μια φορά (όπως και πέρσι) ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Ανδρέας Μουζουρίδης αναιρεί την απόφαση αλλά και ψεύδεται με κουφές δικαιολογίες προς τα μέλη της;

2) Γιατί δεν έρχονται ξένοι διαιτητές από πιο προηγμένα πρωταθλήματα (Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ) όπως έγινε πολλάκις στο παρελθόν; Τους ξένους φέρνουμε για να ανεβεί το επίπεδο της διαιτησίας στην πιο κρίσιμη του φάση βοηθώντας τους δικούς μας να έχουν πιο ποιοτική απόδοση. Όχι να φέρνουμε πιο χαμηλού επιπέδου ,νεαρούς άπειρους και να γίνετε χειρότερη η κατάσταση.

Γιατί δεν φέρνουμε όπως σε προηγούμενες χρονιές, 2 έμπειρους από προηγούμενα πρωταθλήματα που μπορούν να διαχειριστούν την πίεση του αγώνα, από παίκτες, πάγκους και κερκίδα.

Τέλος απαιτούμε η ΚΟΚ να κρατήσει την συμφωνία για 2 ξένους διαιτητές.

Είναι η δεύτερη χρονιά που αναιρεί τις συμφωνίες και δεν πρόκειται να ξαναβιώσουμε τις περσινές τραγελαφικές συνθήκες. Ήδη είμαστε σε έντονες σκέψεις πως θα τοποθετηθούμε στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της ομοσπονδίας.