Συγκινεί ο Δεληχρήστος του Άτλαντα για το νέο γήπεδο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

0

Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο, και θα γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο όραμα, όμως καλό είναι να θυμίσουμε κάποια ιστορικά πράγματα για δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει την κουλτούρα που επικρατεί σε αυτό το σωματείο.

2013: την πρώτη χρόνια λειτουργίας μας, βρίσκουμε κάποιες ώρες στην Τεχνικη Σχολή Πάφου, πάμε πρώτη μέρα, και βρίσκουμε ένα γήπεδο με παλιές γραμμές μπάσκετ, αποθήκες που δεν χωρούσε μέσα ούτε μια καρέκλα, καλάθια χωρίς διχτακια, αποδυτήρια διαλυμένα και μια στέγη που όταν έβρεχε ήθελες ομπρέλα, εξωτερικό γήπεδο, διαλυμένο.
2021: ένα γήπεδο με καινούργια οροφή, ανακαινισμένα αποδυτήρια, γραμμές καινούριες, αποθήκες συμμαζεμενες, σύγχρονο γυμναστήριο, φτιάξιμο εξωτερικού γηπέδου (καλάθια, ταμπλό).

2014: δεύτερη χρόνια λειτουργίας μας, με τα πολλά και με πολύ πόλεμο μας δίνουν ένα γήπεδο, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, μπαίνουμε μέσα και μας πιάνει κατάθλιψη. Γήπεδο χωρίς γραμμές, καλάθια 30 πόντους κάτω από το κανονικό ύψος, εννοείτε σχισμένα διχτακια, χωρίς προστατευτικά παρόλο που η γραμμή ήταν δίπλα στον τοίχο.
2021: σήμερα ένα γήπεδο με καινούριες γραμμές, κανονικό ύψος τα καλάθια, προστατευτικά. Πλέον δεν μπαίνει ο Άτλαντας εκεί.

2016: μετά από αγώνες έξω από την τότε σχολική εφορία, με εντάσεις και διαμαρτυρίες, γιατί κάποιοι έβλεπαν το πολιτικό τους συμφέρον (η ιστορία τους έγραψε, βέβαια, και δικαιωθήκαμε) μας δίνουν κάποιες ώρες στην έδρα μας πλέον, στον Λύκειο Κύκκου. Μπαίνουμε μέσα και εννοείτε 😂 παλιές γραμμές (3π, 6,25 αντί 6,75 και ρακέτα, παλιάς γραμμοθέτησης) σχισμένα διχτακια, καμμένες σχεδόν όλες οι λάμπες, απίστευτα βρόμικο, αποθήκες εννοείτε παρατημένες.
2021: καινούργιο παρκέ, πιστοποίησης FIBA, 4 έξτρα μόνιμα καλάθια κανονικού μεγέθους για να γίνεται καλύτερα η προπόνηση, φωτισμος led, τέσσερις βοηθητικές μπασκέτες για τα μικρά παιδιά, πίνακας σκορ και 24αρια, καινούριες εννοείτε γραμμές, συμμάζεμενα όλα, καθαρά, πανό σε όλο το γήπεδο ώστε να γίνει ποιο φιλόξενο, καθίσματα, νέα προστατευτικά γυαλιά, καινούργιο γυμναστήριο αν μας αφήσουν.

Πολλά χρόνια έμπαιναν σε αυτά τα γήπεδα, ομαδες, σωματεία, μαθητές, καθηγητές, διευθυντές, καθαρίστριες, σχολικοί έφοροι. Πως τα κατάφερε ο Άτλαντας και όχι οι υπόλοιποι; Μεράκι, πίστη, αγάπη, επιμονή για αυτό που κάνουνε, αυτή είναι η απάντηση. Το κάνουμε για τα παιδιά μας (του Άτλαντα), αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, καλύτεροι αθλητές, καλύτεροι συμπαίκτες, καλύτεροι φίλαθλοι, καλύτεροι άνθρωποι, αυτή είναι η κουλτούρα μας.

Χρηματοδοτήσαμε πολλά από αυτά αλλά δεν είχαμε όλα αυτά τα χρήματα για να τα κάνουμε όλα,τρέξαμε, παρακαλέσαμε, πείσαμε, και στο τέλος μας βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, πολλοί σχολικοί εφόροι, άνθρωποι των τεχνικών υπηρεσιών, χορηγοί, εννοείτε ο ΚΟΑ. Κάποια στιγμή θα τους αναφέρουμε σαν Άτλαντας ώστε να τους μάθει και ο κόσμος.
Φυσικά δεν σταματάμε ποτέ, είπαμε όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αρκεί να θελουμε να γίνουμαι καλύτεροι.

Κάποτε την πρώτη μέρα λειτουργία μας, βρέθηκε ένας άνθρωπος που μας βοήθησε παρά πολύ χωρίς ακόμα να ξέρω το γιατί, αυτός ο άνθρωπος μας είχε πει ένα πράγμα, «ακολουθήστε το όραμα σας».
Αυτό μέχρι και σήμερα είναι το μοτο μας!

Follow your vision!!

Υ.Γ. Ευχαριστώ Λεοντιε, ευχαριστώ Μαρία, ευχαριστώ Μιχάλη, ευχαριστώ Παναγιώτη.
Είναι προσωπικό το ευχαριστώ, ο κόσμος θα μάθει έτσι όπως πρέπει και είναι σωστό, ποιοι έτρεξαν και βοήθησαν ώστε να γίνουν όλα αυτά τα έργα.

Coffee House